(EFE) La patronal bancària té un termini d’un mes per a presentar al Govern un conjunt de mesures que garantisquen “el suport als majors”, en l’accés als serveis digitals i de manera presencial, amb un focus especial en el “món rural”, un compromís que es produeix després que un valencià de 78 anys haja recollit ja més de 134.000 signatures per la “atenció humana” en les oficines bancàries a les persones majors sense traves tecnològiques.

La vicepresidenta del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat en roda de premsa aquest divendres a Salamanca, on ha realitzat una visita institucional, que ahir va convocar a les patronals bancàries “per a adoptar mesures que garantisquen l’accés” als serveis bancaris “dels col·lectius més vulnerables i en, particular, dels majors”.

Calviño ha explicat que aquesta situació es produeix pel fet que el “sector financer està immers en un procés de transformació i de digitalització que s’ha vist exacerbat en pandèmia”, encara que ja l’any passat es va treballar amb les patronals bancàries per a acordar “un protocol que garantira l’accés als serveis bancaris amb un focus especial en l’àmbit rural”.

La ministra d’Assumptes Econòmics va convocar a aquesta patronal per a ampliar les mesures d’accés dels majors als serveis bancàries, encara que ha manifestat Calviño que “els representants del sector financer són conscients i sensibles a la necessitat que es garantisca l’acompanyament i el suport als majors en un entorn de tant de canvi”.

“En un mes presentaran propostes per a ampliar i adoptar noves mesures eficaces per a garantir el suport als nostres majors, no sols en termes d’accés als serveis digitals, sinó de suport i acompanyament a aquells que no puguen tindre aqueix accés als instruments digitals. És a dir, un acompanyament presencial i no sols adaptació en l’àmbit digital”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia