Encara que enguany s’han suspés les típiques calderes de Sant Antoni i l’orquestra de la nit per precaució a causa de la pandèmia causada per la Covid-19, hui dissabte 22 de gener, el foc seguirà present amb les proves dels coets i la tradicional “cremà” de la foguera.

Els coets començaran a ser protagonistes a partir de les 18.00 hores, on serà el torn per a les proves de coet de les penyes coeteres del municipi.

Amics del Coet seran els primers a iniciar aquesta ronda. En 2019, van complir 10 anys com a associació, però en el 2009 no van eixir a Sant Antoni, ja que l’associació estava molt recent. D’aquesta manera, el seu primer any a eixir a la prova de coets va ser en l’any 2010. Habitualment, aquesta penya realitza una xicoteta demostració de les diferents modalitats de tirar coets. És a dir, ofereix una mostra de com se celebren en els diferents pobles de la comunitat els actes amb coets. Primer, unes passades del carro i les peces que és la forma tradicional, i molt estesa per moltes poblacions. Veurem què ens hi han preparat enguany.

A Amics del Coet li seguirà enguany Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora, a partir de les 19.00 hores. Enguany serà el tercer any que isca Fogoners, una penya que a poc a poc ha anat consolidant-se. Cada vegada compta amb més socis. Fills de la pólvora s’estrenaran de manera oficial enguany com a penya. Ahir, ja es va comptar amb ells per a la “Passejà”. Es tracta d’una colla de joves, amics entre ells i grans apassionats per la pólvora.

Cap a les 20.00 hores seguirà Vol Lliure. Enguany, serà la setena volta que la penya duga a terme la seua prova de coets. Cada any ens ofereix una sorpresa i prepara al mínim detall aquesta jornada. Caldrà acudir per a veure què han preparat.

Al voltant de les 23.00 hores, aproximadament, les Obreres i Majorals culminaran aquesta demostració amb l’encesa de la foguera de Sant Antoni i la seua tradicional prova de coets. Aquesta prova és habitualment el primer acte oficial que les Obreres i Majorals realitzen cada any, sense comptar la seua col·laboració en la Cavalcada de Reis i la participació en la “passejà”.

El que Betera.com té clar és que cada penya coetera i les Obreres i Majorals, no ens defraudaran en aquests actes on els coets i el foc són els protagonistes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia