Bétera ha celebrat aquest diumenge, 23 de gener, el tradicional acte de Benedicció dels animals. Al voltant de les 12.30 hores, el recinte de l’Albereda de la localitat començava a acollir la tradicional benedicció dels animals a càrrec del rector de l’Església de la Puríssima Concepció (Don Vicent), després de la seua suspensió l’any passat a causa de la pandèmia causada per la Covid-19.
La Germandat ‘La Dolorosa’ és qui sempre s’encarrega de col·laborar amb el rector en la benedicció, donant els tradicionals rotllets a cada animal beneït. A més a més, en aquesta festa s’ha involucrat també una altra associació, a banda de ‘La Dolorosa’. Es tracta de l’associació de cavallistes, la qual ja es va implicar en l’any 2020. Durant la benedicció, els cavallistes feien entrega d’una bossa de mà amb la imatge de Sant Antoni, la qual duia dins una vidrioleta de plàstic amb forma de porquet i un díptic amb informació de la campanya municipal del consistori de Bétera per a censar a les nostres mascotes
Posteriorment a la missa habitual dels diumenges de l’Església de la Puríssima, donava inici la benedicció. Un any més, els cavallistes han eixit en fila seguits i s’han esperat al final de l’Albereda per a beneir als seus cavalls. En aquest acte sempre es concentra un bon nombre de veïnes i veïns que volen procedir a la benedicció de les seues mascotes: gossos, gats, conills, hàmsters, aus, tortugues i inclús cabretes.

 

La Colla de Campaners de Bétera, també ha participat en la benedicció dels animals amb el corresponent toc de campanes per a aquesta celebració. Així, a la Torre Campanar de la Puríssima Concepció, ha procedit al vol menor a l’eixida de l’església cap a l’Albereda. Posteriorment, s’ha procedit al vol menor d’inici de la benedicció dels animals. Així mateix, durant la benedicció s’han realitzat diferents vols menors cada 15 minuts. En definitiva, són els tocs que s’han realitzat habitualment en aquesta festa de manera tradicional.

A continuació, oferim una fotogaleria d’aquest matí. Demà, compartirem un vídeo de tots els actes celebrats per Sant Antoni durant el cap de setmana. En aquest vídeo inclourem també la benedicció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia