Bétera va acollir ahir dissabte, 22 de gener, la segona de les presentacions de les distintes comissions falleres de la localitat. D’aquesta manera, ahir va ser el torn per a la Falla l’Albereda, la qual va presentar els seus membres. Aquesta comissió està enguany encapçalada per la xiqueta Andrea Toral i Navarro acompanyada pel xiquet Guillermo Toral i Navarro, així com la senyoreta Vanessa Navarro i Clavel acompanyada pel President Isaac Rodríguez i Gutiérrez. Andrea i Vanessa havien d’haver sigut Falleres Majors d’aquesta comissió en l’any 2020, però la Covid-19 ho va impedir.

La presentació va tindre lloc a l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera, donant inici quasi a les 17.30 hores. L’acte va estar conduït i presentat per la també fallera de L’Albereda Laura March i Herbás, excepte en el moment que ella va ser presentada i la va substituir la fallera Alicia Jorge i Argüelles. L’acte va ser diferent de les tradicionals presentacions, estant carregat de sorpreses i moments molt emotius.

En primer lloc, es va donar la benvinguda a la Reial Senyera de València i a l’estendard d’aquesta comissió. Seguidament, es va alçar el teló i en l’escenari estava la comissió preparada per a rebre als màxims representants de la Falla L’Albereda.

A continuació, es va demanar la presència del President de la comissió, Isaac Rodríguez i Gutiérrez.  Aquest és president de la Falla l’Albereda des de la seua fundació, ara fa uns 7 anys. Tot va sorgir quan un grup d’amics va decidir començar aquesta aventura en molt de treball i il·lusió, decidint també que Isaac estiguera al càrrec de la presidència de la comissió.

Seguidament, va pujar dalt l’escenari el President Infantil, Guillermo Toral i Navarro. Aquest ja va ser President Infantil en l’any 2018. No obstant, per diferents circumstàncies, repetirà presidència aquest 2022 al costat del regnat de la seua mare, Vanessa, i la seua germana, Andrea.

Posteriorment, es va donar pas a la Fallera Major Infantil, Andrea Toral i Navarro. Aquesta, representarà enguany als més menuts de la seua falla. És fallera des que va nàixer i de la Falla L’Albereda ho és des dels seus inicis. Doncs, sa mare Vanessa és una de les fundadores d’aquesta comissió.

Després, va ser el torn de la Fallera Major, Vanessa Navarro i Clavel. Ella és fallera des que tenia 3 anys i forma part de la Falla l’Albereda des de la seua fundació, fa uns set anys.

Una vegada els quatre representants de la comissió ja estaven dalt l’escenari, va arribar el moment de la imposició de la “caramba” a Guillermo i de les bandes de Fallera Major a Andrea i Vanessa. Així mateix, a les Falleres Majors de la comissió es va fer també entrega d’un detall floral. Carla Navarro i Toral, filla de Vanessa i germana de Guillermo i Andrea, va ser l’encarregada de portar les bandes i un dels detalls florals que se’ls va entregar a les Falleres Majors. La fallereta Olivia, filla de la presentadora de l’acte, va fer entrega de l’altre detall floral.

Com a reconeixement al treball i esforç que realitzen durant les Falles, i perquè sense ells la festa no seria el mateix, es va pregar la presència de la xaranga de L’Albereda, “Xe la tropa“.

Aquesta xaranga va pujar a l’escenari tocant, fent sentir als allí presents eixos moments de festa i alegria que es viuen durant les festes falleres.

Posteriorment, la comissió va baixar de l’escenari per a ser presentada i rebuda pels màxims representants. Enguany, els membres van ser presentats per famílies (mares, pares, fills, filles, iaios, iaies, cosins, germans…). D’aquesta manera, va quedar patent la premissa de què aquesta és la falla de les famílies, tal com aquesta comissió ha proclamat en alguna ocasió.

Conforme anaven pujant les diferents famílies a l’escenari, anaven saludant al públic assistent i als màxims representants de la comissió. Seguidament, es feien una foto amb les seues famílies i els citats màxims representants i es tornaven a col·locar en l’escenari.

 

Una vegada tots presentats, es va demanar que Isaac, Vanessa, Guillermo i Andrea passaren a seure-se en el seu lloc de l’escenari. Doncs, era el moment de les sorpreses per als màxims representants. Així, Miguel Navarro, el pare de Vanessa i iaio de Guillermo i Andrea va aparéixer en l’escenari per a dedicar-li unes paraules als tres. A més a més, també va voler agrair-li a la seua altra neta, Carla, el suport que li brinda als seus germans i la seua mare.

Després d’aquesta emotiva sorpresa, els màxims representants van baixar de nou i van rebre a René Moreno i Ferreres, President Infantil de 2020, a qui se li va fer un xicotet i bonic homenatge i se li va donar les gràcies pel seu treball durant la seua etapa. També se li va fer entrega d’un present, recordatori de la seua presidència. Després, Carla Navarro i Toral, va fer entrega d’un regal a la seua família.

El President de la Falla, Isaac Rodríguez Gutiérrez, va oferir unes paraules als allí presents, als màxims representants i a la seua comissió. Després, va arribar el moment de rebre als representants d’altres comissions falleres i de Junta Local Fallera. En definitiva, va ser un acte molt emotiu i carregat de sentiment faller.

Demà dilluns, oferirem un vídeo de l’acte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia