Quasi a les 00.00 hores, aproximadament, les Obreres i Majorals començaven a reunir-se al voltant de la foguera de Sant Antoni que es va instal·lar ahir dissabte a l’albereda de Bétera per a dur a terme la seua tradicional encesa.

La pirotècnia Rausell va iniciar tots els preparatius cap a les 23.00 hores, per a col·locar la traca al voltant de la foguera que encendrien posteriorment les Obreres i Majorals d’aquesta etapa.

Les quatre Obreres (Alba, Paula, Madeleine i Manoli) i el president dels Majorals (Miguel), van encendre la metxa de la citada traca per a prendre la foguera i procedir a la seua cremà. Seguidament, tota la colla d’Obreres i Majorals es feien l’habitual foto de grup davant la foguera.

Posteriorment, arribava el moment de celebrar la també tradicional prova de coets de les Obreres i Majorals. Les Obreres Alba i Manoli van atrevir-se i es van vestir amb el “mono” pertinent per a tirar també coets al costat dels seus Majorals.

Aquesta prova és habitualment el primer acte oficial que les Obreres i Majorals realitzen cada any, sense comptar la seua col·laboració en la Cavalcada de Reis i la participació en la “passejà”.

Les sorpreses tampoc van faltar en aquesta prova de coets, amb un magnífic inici on el foc, el joc de llums i el so, van convertir-se en tot un espectacle.

D’aquesta manera, es tancava el programa d’actes de Sant Antoni relacionats amb el foc per a procedir a la benedicció dels animals com a colofó final de tota la programació.

A continuació, compartim una fotogaleria de la foguera i de la prova de coets de les Obreres i Majorals d’aquest període. Demà, oferirem un vídeo de tots els esdeveniments que s’han celebrat durant aquest cap de setmana per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia