Cap a les 20.35 hores va donar inici la tercera i última prova de coets de les penyes coeteres per Sant Antoni, ahir dissabte. Aquesta última prova de la vesprada va estar a càrrec de Vol Lliure.

Enguany, ha sigut la setena vegada que la penya ha dut a terme la seua prova de coets. Cada any ens ofereix una sorpresa i enguany no va ser menys. Així, la seua prova va començar amb una traca ràpida i un joc de llums espectacular amb diferents focs d’artifici. Seguidament, l’originalitat seria la protagonista en el seu espectacle de foc.

La Penya Vol Lliure es va fundar en l’any 2013 i  a l’any següent s’apuntarien 2 “Dames del foc” com elles mateixa s’anomenen. En l’actualitats ja són unes 30 dones.

Aquesta associació compta amb quasi 200 socis, aproximadament, comptant també amb els seus simpatitzants.

Presidits per Toni Grande, el juliol de l’any 2014, aquesta penya va tindre la seua primera reunió oficial amb membres de la corporació municipal de l’Ajuntament de la localitat. Durant aquesta primera cita, els representants de ‘Vol Lliure’ van expressar el següent: el 15 d’Agost ens congrega un sentiment de profunda admiració entorn dels fets que se celebren als carrers de la localitat, especialment, amb l’Ofrena de foc als veïns, La Coetà‘ que es prolonga fins a arribar l’alba. Aquest és sens dubte l’acte fonamental que aquesta associació vol preservar. Ens considerem fills de Bétera i consegüentment, treballem perquè part del seu valuós patrimoni com són les festes es visquen i se senten als seus carrers.

Així, quedava patent que l’associació fomentaria les tradicions tal qual les hem heretades. A banda de les trobades de germanor amb altres penyes i accions relacionades amb el Món de la pólvora també participa activament en altres tradicions festives i culturals de la localitat, implicant-se estretament en elles sempre que és necessari.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia