El conseller de Politica Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha anunciat que dilluns que ve 31 de gener, entraran en funcionament els nous títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Així, el conseller ha presentat el nou disseny de la targeta SUMA i ha ressaltat que els nous títols “no sols fan més senzill i còmode l’ús del transport públic, sinó que suposarà una rebaixa important de tarifes”. Així en relació amb els preus actuals, SUMA 10 tindrà una rebaixa entre l’11 i 55%; SUMA mensual entre el 23 i el 40%, i SUMA mensual jove, un 15% addicional sobre els altres descomptes del SUMA mensual.

Segons ha explicat el conseller, a partir del dilluns pròxim, “amb un sol bitllet es podrà viatjar en *Metrovalencia, *Metrobus, Rodalia o EMT, també entrarà en vigor la simplificació zonal, i de quatre zones geogràfiques es passarà a dues, la qual cosa facilitarà també l’ús del transport metropolità”.

La Generalitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha invertit 20 milions d’euros parisques dur a terme aquesta iniciativa que, com ha indicat Arcadi España, “és una aposta significativa pel transport públic metropolità, per la descarbonització, per descongestionar les ciutats i cuidar el medi ambient”.

Aquesta iniciativa s’uneix a unes altres ja posades en marxa per la Conselleria per a potenciar el transport públic en l’àrea metropolitana de València “amb més serveis i millors infraestructures i gestió”, entre les quals el titular d’Obres Públiques ha destacat les llançadores als parcs industrials, les noves línies d’autobús posades en marxa, i l’ampliació de Metrovalencia, especialment la Línia 10, “les obres de la qual estan molt avançades i s’espera que aquesta primavera siga una realitat, depenent del que tarden les proves de seguretat, a més de les futures L11 i L12”.

SUMA 10

Amb l’objectiu de facilitar una bona adaptació als títols, SUMA 10, els bons de 10 viatges, es podran adquirir en tots els punts de venda habituals on es compren els títols propis dels operadors (quioscos, estancs, màquines automàtiques de Metrovalencia i Renfe). A més, els nous títols SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mobilis, per la qual cosa no serà necessari comprar nous suports per a aquesta mena de títols.

D’altra banda, en els primers mesos d’integració tarifària es farà un esforç important per a reforçar l’atenció personal al client en diferents punts de l’àrea metropolitana. Des de hui, en la web de la l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), consultar ací, ja es pot consultar informació extensa sobre els títols i hi ha un apartat de preguntes freqüents sobre la integració tarifària.

 

Noves tarifes amb Renfe i més econòmiques

Les noves tarifes que inclouen a RENFE seran SUMA 10, de 8 euros per a una zona, enfront dels actuals 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’ara, i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 en vigor. Quant al SUMA mensual costarà 35 euros una zona, 53 euros dues zones el mateix que l’aeroport. Actualment els preus aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia