La Colla de Campaners de Bétera ha tornat a posar en marxa de nou les visites guiades diürnes a la Torre Campanar  de l’església de la Puríssima Concepció per a aquest 2022.
Aquest mes de gener tornaran a donar a conéixer la història del campanar i campanes.
La primera visita d’enguany la realitzaran el pròxim diumenge 30 de gener, a les 10.30 hores, des de la porta lateral de l’església de la Puríssima Concepció.
El grup de visita té un màxim de 15 persones i es deurà reservar plaça enviant un correu a colladecampanersbetera@gmail.com. El preu de la visita per persona és de 2 euros.
Per una bona realització de la visita, serà obligatori l’ús de la mascareta i seguir el protocol de seguretat sanitària.
D’altra banda, cal recordar que si les veïnes i veïns volen conéixer la història de la Torre-Campanar amb la seua família, amics o companys de treball, a banda de les visites guiades que ofereixen des de l’associació, es pot sol·licitar visites privades per a grups a partir de 10 persones.
Amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa.

A aquestes iniciatives cal afegir que, la Colla de Campaners de Bétera fa un temps que està realitzant un treball exhaustiu d’investigació i documentació per a poder crear un museu campaner a la Torre Campanar de l’Església de la Puríssima. Aquest museu encara va en increment i està format per fotografies, plànols i peces antigues d’alguns mecanismes de determinades campanes.En aquest sentit, dins del museu, podem trobar el projecte inicial de la reconstrucció de l’actual campanar. Però, així mateix, també es fa menció a les diferents campanes de la localitat, a través d’imatges. Per exemple, podem trobar imatges de la campana de l’ermita, de l’església dels Desemparats o del col·legi Nuestra Señora del Carmen, entre altres.

Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte. Per aquest motiu, les visites guiades es celebren al llarg de l’any.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia