La Comunitat Valenciana mantindrà a partir del pròxim dilluns l’obligatorietat del certificat covid en espais hostalers i d’oci amb aforament superior a 50 persones i per a això demanarà de nou l’aval del Tribunal Superior de Justícia, segons ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Aquesta setmana es reunirà la Comissió Interdepartamental del Consell per a analitzar l’evolució de la pandèmia i, segons Puig, la posició inicial és mantindre les restriccions actuals, que consisteixen en el passaport covid i l’ús de la màscara i la distància social.

Davant la fi de la vigència de l’obligatorietat de presentar el passaport en els espais d’hostaleria i d’oci el pròxim 31 de gener, el president ha afirmat que des de la prudència es manté la idea de no rebaixar les mesures actuals i, si els tècnics de Salut Pública així ho indiquen, es demanarà al Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana l’autorització per a mantindre el certificat.

Puig ha manifestat que encara estem enmig de la pandèmia encara que s’estan estabilitzant les dades d’hospitalitzacions i de pacients en UCI, i ha recordat que l’any passat per aquestes dates el percentatge de contagis era 12 vegades inferior a l’actual però hi havia quasi el triple de persones hospitalitzades.

El certificat covid ha ajudat a generar una major seguretat en els espais d’oci tancats, a mantindre “una tensió positiva” quant a la prudència davant el virus, i ha animat a la vacunació, gràcies a la qual s’han mitigat les morts per coronavirus, segons el president, que ha afegit que el sector de l’oci també valora la implantació d’aquesta mesura.

Sobre les últimes dades de contagis que van marcar aquest dilluns un nou rècord de 57.607 nous casos de coronavirus en la Comunitat en un cap de setmana, ha comentat que en totes les comunitats hi ha hagut moments cíclics durant la pandèmia i ha afirmat que, en el conjunt de les comunitats, en la Comunitat s’ha produït una menor afecció.

“A pesar que mai es pot parlar en termes de triomfalisme, perquè prompte arribarem a quasi un milió de contagiats”, ha postil·lat, per a recordar que també aquest dilluns es va registrar un rècord d’altes hospitalàries.

El president ha defensat que s’ha intentat compassar les restriccions a l’evolució de la pandèmia, i en la Comunitat no hi ha cap mesura més enllà del certificat covid i la màscara, la distància social i la higiene.

Ha reconegut el volum de contagis però ha assegurat que ací es comptabilitzen “tots”, també els que comuniquen les farmàcies, i sempre s’han oferit les dades que han estat disponibles.

Ximo Puig ha fet aquestes declaracions als periodistes després de presidir la constitució del comité d’honor per a la commemoració del quaranté aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia