Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, oferirà ajudes de 5.000 euros a les persones desocupades que emprenguen una activitat empresarial, una iniciativa que s’emmarca dins de l’Instrument Europeu de Recuperació (Next Generation EU) a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Per a poder beneficiar-se dels fons, serà necessari haver romàs en Labora com a demandant d’ocupació fins a l’inici de l’activitat abans a donar-se d’alta com a persona autònoma. A més, serà preceptiu desenvolupar l’activitat en un municipi despoblat de la Comunitat Valenciana o dur a terme un projecte que fomente la digitalització o la transició ecològica.

Per a més informació sobre quins són els municipis on pot iniciar-se l’activitat empresarial, poden consultar-se en l’annex de la resolució de l’ajuda (consultar ací).

Així mateix, per a poder optar a la subvenció caldrà adjuntar un informe sobre la viabilitat i el compliment dels objectius del Mecanisme de Transformació i resiliència per part de qualsevol de les entitats, públiques o privades, incloses en el Mapa d’Entitats de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana (consultar ací).

El termini per a realitzar la sol·licitud comença a comptar des d’aquest dimarts i acabarà el dia 31 d’octubre de 2022, i les subvencions seran atorgades en funció del moment en el qual es realitze la petició de l’ajuda.

Quasi 3.000 persones podran beneficiar-se dels de 5.000 euros que ofereix Labora, una prestació que pretén ser un impuls perquè les persones desocupades prenguen la decisió d’emprendre i millorar així el teixit empresarial valencià.

La sol·licitud es posa a la disposició de la ciutadania a través de Labora, bé telemàticament a través de la web (consultar ací) o de manera presencial en les direccions territorials de l’organisme.

Mecanisme de Transformació i Resiliència

Aquesta ajuda forma part del Mecanisme de Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus, la finalitat dels quals és donar suport a la inversió i les reformes en els Estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que permetrà una sèrie de reformes basades en la justícia social tant a nivell nacional com en cogobernança amb les comunitats autònomes amb competències transferides.

El pla contempla quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere; i aquests eixos orienten les deu polítiques palanca destinades a determinar l’evolució futura del nostre país.

En concret, aquesta actuació se situa en la Inversió 4 ‘Nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat – emprenedoria i microempreses’, i té per finalitat fomentar projectes d’emprenedoria que contribuïsquen a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavorisquen l’economia verda i digital.

Ajudes de Labora en termini

Actualment, Labora té obertes les sol·licituds per a diverses ajudes que pretenen donar suport a la inserció de les dones en l’àmbit rural i urbà, les persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys i les persones amb diversitat funcional o discapacitat.

En concret, continua obert el termini perquè les entitats locals de la Comunitat Valenciana realitzen itineraris d’orientació i inserció per a dones i persones parades de llarga duració majors de 45 anys.

També existeix una altra ajuda amb les sol·licituds obertes perquè entitats privades sense ànim de lucre puguen ajudar a la integració en el mercat laboral de les persones amb diversitat funcional oferint orientació a aquest col·lectiu.

Per a secundar encara més al col·lectiu de les dones en l’àmbit rural, s’ofereix una subvenció per a poder donar cursos en competències informàtiques i digitals a dones en pobles de menys de 50.000 habitants.

Totes aquestes ajudes i els seus requisits poden consultar-se en la web de Labora.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia