El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha enviat una carta a la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i al ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en la qual urgeix als ministeris competents a establir permisos laborals retribuïts per a les famílies amb alumnat contagiat i traslladar-los una necessitat posada de manifest per la Conselleria d’Educació que dirigeix en diversos fòrums i reunions entre institucions.

El conseller, ha enviat aquesta carta per a traslladar-los aquesta petició, posada de manifest per la Conselleria en diversos fòrums i reunions entre institucions des de fa mesos, informa la Generalitat.

En l’escrit, Marzà ha assenyalat que “malgrat els mesos transcorreguts des de la declaració de l’emergència sanitària i de les successives onades que aquesta ha provocat, continua pendent de resoldre un problema que considere inajornable, i que afecta la situació dels progenitors no contagiats, que han de cuidar les seues filles i fills afectats per quarantenes”. “Tot això, a més, en un context sanitari que no permet a les famílies, per raons òbvies, recórrer a altres recursos i suports del seu entorn familiar, com és el cas dels avis i àvies”.

Indica així mateix que aquesta necessitat s’ha vist acrescuda amb la sisena ona de la pandèmia, en la qual la xifra de contagis i persones afectades per quarantenes aconsegueix percentatges elevadíssims de la població que no s’havia donat fins ara.

Marzà ha agraït l’esforç i la dedicació dels ministres i s’ha posat a la seua disposició per a cooperar i col·laborar en aquesta qüestió que, insisteix en el seu escrit, “hauria d’abordar-se amb urgència”, en resposta del compromís de tots dos governs amb “la millora de la vida i les cures de les persones, especialment envers aquells en situació de major vulnerabilitat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia