El veí de Bétera Marcos Sánchez Ferré, amb només deu anys  d’edat, ha aconseguit alçar-se amb el segon lloc i millor rastreig amb el seu pastor alemany Galax de Jardines Del Real en el Campionat de Castella i Lleó d’Ensinistrament.

Aquest campionat és classificatori per a poder participar en el Campionat Nacional d’Ensinistrament Esportiu de 2022 amb gossos de pastor alemany del Real Club Espanyol del Gos de Pastor Alemany (CEPPA).

Aquest esdeveniment esportiu se celebrarà en el municipi de la província de Burgos, Lerma, el mes vinent de març. En aquest campionat, Marcos competirà representant a la nostra comunitat al costat del seu oncle Marcos Ferré (actual campió nacional) i el seu iaio Vicente Ferré. Es tracta d’un fet únic en el món, on tres generacions d’ensinistradors es classifiquen i competeixen en un campionat nacional.

Aquestes tres generacions, encapçalades per Vicente Ferré, han volgut agrair al consistori de Bétera el seu suport, per a poder preparar als seus gossos adequadament.

El Campionat Nacional de Treball d’Ensinistrament esportiu amb gossos de pastor alemany del Real CEPPA és l’esdeveniment esportiu amb gos més rellevant a nivell nacional d’una sola raça.

Durant el desenvolupament del campionat, es poden observar treballs d’ensinistrament amb el màxim nivell d’educació que es desenvolupen en tres disciplines: rastreig, obediència i protecció.

Els treballs d’ensinistrament dels competidors, els quals han superat les proves classificatòries en les diferents Comunitats Autònomes, es valoren segons el reglament internacional de proves de treball IGP en nivell III.

Jutges internacionals i nacionals s’assignen cada edició per a avaluar als competidors en aquestes proves tan exigents.

El rastreig, l’obediència i la protecció són les competències que tenen com a objectiu la selecció dels exemplars que després nodriran les unitats canines dels cossos de seguretat de l’Estat, gossos guia, gossos de rescat i els gossos que conviuran amb les nostres famílies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia