El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimecres dues noves línies de finançament de l’Institut Valencià de Finances (IVF), que es dirigeixen a oferir préstecs bonificats per a fomentar les inversions dutes a terme per grans empreses industrials i turístiques en 2022.

La primera línia compta amb finançament de la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Mentre que la segona línia de finançament ha sigut dissenyada en col·laboració amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Amb aquestes dues noves línies de finançament, l’IVF amplia la seua cartera de productes, que ja inclou diferents línies atés la grandària de les empreses i a les necessitats financeres que necessiten cobrir.

Tant en la Línia IVF AFIN Inverteix Gran Empresa Turística com en la Línia IVF Gran Empresa Industrial, les empreses poden accedir a préstecs per a finançar projectes que tinguen com a finalitat l’ampliació o renovació d’instal·lacions, maquinària i equips, l’adquisició de participacions empresarials o l’adquisició o elaboració pròpia d’actius intangibles.

En tots dos casos, les condicions de finançament oferides són molt avantatjoses: imports de fins a cinc milions d’euros que poden cobrir fins al 80% de la inversió realitzada, amb terminis de fins a deu anys i fins a dos de manca, i a un tipus d’interés d’Euribor + 1%.

Igual que les dues línies de finançament publicades la setmana passada que es dirigien a finançar a persones autònomes i pimes, els productes publicats hui també estan bonificats i compten amb un tram no rembolsable del finançament.

En el cas de la Línia IVF Gran Empresa Industrial aquest tram no reembossable pot arribar a ser de fins al 10% i en el cas de la Línia IVF AFIN Inverteix Gran Empresa Turística, posada en marxa en col·laboració amb Afí-SGR, el percentatge d’ajuda pot aconseguir el 20%.

Per posar un exemple, en una operació de finançament per import de cinc milions a favor d’una Gran Empresa que opere en el sector turístic, el beneficiari únicament haurà de retornar quatre milions d’euros, i obtindria una ajuda per a dur a terme la seua inversió d’un milió d’euros.

Aquests préstecs podran sol·licitar-se a partir de demà i fins al pròxim 1 de juny de 2022 a través de la web de l’IVF (consultar ací) on es pot trobar tota la informació detallada d’aquests productes financers.

Més informació: consultar ací i consultar ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia