Bétera ha contractat un total de 33 veïns i veïnes a través dels programes de Foment d’Ocupació Avalem Experiència Plus: ECOVID i EMPUJU.

Aquest dos programes estan cofinançats per la Generalitat Valenciana en el marc del Programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana i el consistori de Bétera amb un import total de 542.948,57 euros.

Aquests ciutadans i ciutadanes van començar a prestar els seus serveis al municipi en el passat mes de desembre.

Concretament, a través del programa EMPUJU s’ha contractat un total de 15 joves menors de 30 anys durant 12 mesos, a jornada completa, incorporats a les àrees d’Ocupació, Alcaldia, Personal, Obres, Medi Ambient i Neteja Viària per a exercir funcions específiques de suport en cadascun d’aquests departaments i Brigada municipal. Aquestes contractacions suposen una primera experiència laboral amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat d’aquests joves de Bétera per al que s’ha rebut un total de 249.307,10 euros del Labora i una aportació municipal de 198.000 euros.

D’altra banda, amb el Programa ECOVID destinat a majors de 30 anys s’han contractat un total de 18 persones perquè durant 12 mesos facen treballs i actuacions tendents a mitigar els efectes de la crisi sanitària a conseqüència de la Covid 19.

Amb una inversió de 293.641,47 euros en aquest programa, Bétera ha contractat 4 netejadors/as d’edificis públics que fan tasques de reforç de neteja i desinfecció per a previndre els contagis. En aquesta línia, s’han incorporat 9 peons de neteja viària amb la finalitat de mantindre netes i desinfectades els carrers evitant el màxim possible la proliferació de zones amb brots.

Així mateix, s’han incorporat 3 conserges per a dependències municipals que estan realitzant els controls d’aforament per a evitar aglomeracions, així com controls de temperatura i higiene per a l’accés a edificis públics sempre que les mesures sanitàries ho exigisquen així.

Amb el programa ECOVID s’ha contractat 2 tècnics d’educació infantil en les Escoletas Municipals a fi de fer costat als docents en tasques de control d’accessos i menjador, entre altres. Per a aquest programa s’ha destinat un total d’aportació municipal de 180.000 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia