Hui divendres, 28 de gener, es durà de nou a terme el Dia del Camí a l’Escola.  Aquesta acció es realitza habitualment l’últim divendres de mes. El pròxim Dia del Camí a l’Escola serà el pròxim 25 de gener de 2022. Es tracta d’una data simbòlica en el calendari escolar de Bétera per a continuar fomentant la pràctica d’aquests itineraris tan beneficiosos per als escolars.

L’àrea municipal d’Educació de Bétera va tornar a posar en marxa “Camins a l’Escola” el mes de novembre de l’any 2020, després de l’inici de la pandèmia. Cal recordar que aquesta iniciativa va començar fa ja uns anys amb la finalitat que els escolars del municipi acudisquen als seus centres caminant.

Amb aquesta iniciativa es compta, d’una banda, amb uns itineraris senyalitzats, tant amb plaques verticals com amb rajoles indicadores, amb zones de pas i condicionament de passos de vianants i a més amb àmplies voreres que permeten desplaçar-se fins als centres escolars amb major seguretat. I per un altre, i amb les circumstàncies sanitàries actuals, s’estableixen mesures de distanciament social i ús de mascaretes per a anar al col·legi per aquestes rutes.

Els centres escolars que participen i col·laboren activament en aquest programa són el CEIP Camp de Túria, CEIP Lloma del Mas, Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas, el Col·legi Nuestra Señora del Carmen i l’IES Les Alfàbegues.

Aquests itineraris a més de garantir la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes permeten reduir l’ús de vehicles en el municipi, disminuir la contaminació i els accidents, recuperar espais públics, millorar el coneixement de l’entorn i sobretot, afavorir els hàbits saludables entre els escolars i fomentar el desenvolupament de la seua autonomia. D’aquesta manera, també es pretén aconseguir un municipi més sostenible i amable amb el medi ambient.

A més a més, cal indicar que durant tota la setmana els operaris municipals de Bétera han estat condicionant els itineraris que van als centres escolars del nostre municipi, segons s’ha indicat des de les Xarxes Socials oficials del Consistori de la localitat.

D’una banda en els recorreguts del nucli urbà, s’han estat netejant els carrers i retirant tots els residus de les calçades. Així mateix,  s’ha estat esbrossant i netejant l’itinerari que porta al centre escolar de Lloma del Mas. Aquesta actuació s’ha dut aterme amb els veïns i veïnes de Bétera recentment contractats a través del programa Avalem Experiència Plus.


Imprimir article
Comenta aquesta notícia