La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat posarà en marxa l’Oficina del Taxi de la Generalitat Valenciana, que permetrà, entre altres serveis, dotar de mitjans tècnics l’atenció als taxistes. Així s’ha informat en el Ple del Consell del Taxi que s’ha celebrat presidit per la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

L’Oficina del Taxi s’encarregarà també de la realització d’estudis tècnics en el sector en relació amb l’oferta i la demanda, comparatives amb altres comunitats autònomes, aspectes jurídics, qüestions tecnològiques i, en general, l’anàlisi qualitativa i econòmica de l’activitat del taxi.

Un altre dels temes tractat en el Ple del Consell del Taxi ha sigut l’ampliació del planificador de viatges ‘GVA EnRuta’ per a incloure un mòdul dedicat al servei de taxi. Aquesta aplicació, creada per la Conselleria per a web i dispositius mòbils, i oberta a tot usuari i usuària, proporciona informació sobre les alternatives de transport sostenible en la Comunitat Valenciana

Així, es modificarà l’aplicació perquè el programa oferisca l’alternativa de desplaçament en taxi entre els punts triats (origen/destine), i els viatgers i viatgeres puguen calcular la distància, el cost aproximat i el temps estimat d’arribada.

Així mateix, tindrà un caràcter evolutiu, de manera que s’estudiarà la possibilitat d’anar afegint altres característiques més complexes, com la possibilitat de realitzar reserves de servei o fins i tot mètodes de pagament.

Com ha assenyalat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “la Conselleria sempre ha comptat amb la col·laboració de sector per a buscar les millors estratègies per a aquest col·lectiu que dona un servei públic essencial i que s’ha vist molt perjudicat per la crisi ocasionada per la pandèmia”.

En aquest sentit ha remarcat que “és un sector fonamental per a la mobilitat en el qual treballen milers de persones, a més de ser complementari per a altres sectors econòmics de gran importància per al desenvolupament de la Comunitat, com és el turisme”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia