La companyia teatral de Bétera Zorongo Teatre s’ha traslladat aquest cap de setmana fins a La Rioja per a interpretar l’obra de teatre “Escríbeme a la Tierra” en el municipi de Calahorra. Aquesta actuació tindrà lloc hui dissabte, 29 de gener, a les 20.00 hores.

Després de l’emocionant Concurs d’Utiel on aquesta agrupació va obtindre diverses nominacions, entre elles a la millor actriu, ve el Teatre Ideal de Calahorra. Aquesta representació correspon a la VII Mostra Nacional, on han tingut el privilegi de ser cridats.

A Zorongo els encantaria poder retransmetre per als seus seguidors aquesta actuació, una obra poètica com poques.

I és que “Escríbeme a la Tierra” és una peça teatral del castellonenc Pascual Huedo Dordá, la qual ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández. Josefina Manresa és interpretada per la també castellonenca (de l’Alcora) Arianne Olucha i Monfort i Miguel Hernández per Dídac Moreno, director també de l’agrupació.

Aquest projecte porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: “Aunque bajo la tierra me amante cuerpo esté, escríbeme a la tierra, que yo te escribiré“.

D’aquesta manera, es reivindica la figura de la vídua jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat ‘poeta cabrer‘.

D’altra banda, el pròxim diumenge 06 de febrer, Zorongo durà a terme en l’Ateneu de Bétera (Plaça del Mercat, 5) la presentació del llibre “Castilladas (flexiones y reflexiones)” de l’actor Carles Castillo, amic d’aquesta formació. Aquesta presentació donarà inici a partir de les 12.00 hores.

Actor, improvisador i “mimo”, és un dels components de la companyia IMPREBÍS, pioners a Espanya de la Improvisació, amb més de 3.000 representacions i més d’un milió d’espectadors. Té diversos llibres editats sobre Improvisació i “mimo”.

Ha treballat internacionalment a Itàlia, França, Eslovàquia, Viena, Bratislava, Colòmbia, l’Argentina, Guatemala, El Salvador, Cuba, Bolívia, Veneçuela, el Perú Guinea Equatorial i Paraguai, entre altres països.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia