Aquest pròxim dilluns, 31 de gener, es tornarà a posar en ús com a centre de vacunació el Museu Príncep Felip, a la Ciutat de l’Arts i les Ciències de València.

A més, a Alacant també es concentraran les cites per a la immunització a l’hospital de campanya situat al costat de l’hospital General, i a Elx es mantindrà el poliesportiu El Toscar com a únic punt de vacunació massiva.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat que la mesura pretén afrontar una “nova etapa d’acceleració de la vacunació” després d’haver-se pres la decisió d’administrar terceres dosis de la vacuna a partir dels 18 anys.

D’aquesta manera, ha assegurat que es dona major facilitat a la ciutadania perquè puguen rebre la dosi de manera “ràpida i eficient” i al mateix temps es descongestionen els centres de salut, que podran continuar oferint una normal atenció assistencial.

A Castelló de la Plana l’administració de les dosis es realitzarà en les dependències al costat de l’hospital General; a Gandia, en el centre esportiu Rois de Corella; i a Paterna, a l’auditori.

D’aquesta manera, en aquests municipis es posen en marxa nous punts de vacunació amb capacitat per a citar a un major nombre de persones al mateix temps que es manté l’activitat en la resta del territori en el mig centenar d’espais estables de vacunació desplegats, i en els centres de salut.

Actualment, la conselleria de Sanitat està citant principalment al grup d’edat de 40 a 49 anys, encara que en alguns departaments ja s’està immunitzat a la població de 30 a 39 anys.

L’obertura dels nous “vacunòdroms” permetrà donar un major impuls a l’administració de les dosis de reforç, un procés en el qual la Comunitat Valenciana es troba en una posició molt destacada respecte a la resta d’Espanya, en estar entre les autonomies que més ràpid està administrant les dosis addicionals.

En aquest sentit, les taxes de cobertura se situen per damunt de la mitjana en els grups d’edat de majors de 70 anys, de 60-69 anys, de 50-59 anys, dels qui van rebre la doble pauta d’AstraZeneca i la monodosis de Janssen.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia