(EFE) Una jubilada amb problemes de mobilitat ha enviat una carta als treballadors de BBVA on els explica que ha interposat una denúncia després de no haver pogut traure diners amb la cartilla en el caixer ni haver rebut ajuda dels empleats, que pretenien cobrar-li dos euros per fer l’operació en finestreta.

Amparo Molina, veïna de Burjassot (València) que assegura que és “major, però no idiota”, ha fet pública la carta en la qual relata que aquest dijous va acudir a les deu del matí a l’oficina bancària per a retirar “una xicoteta quantitat” dels seus estalvis que necessitava.

La seua cartilla li va donar problemes, la qual cosa li va fer impossible retirar els diners des del caixer automàtic, per la qual cosa, quan va arribar el seu torn, va sol·licitar ajuda “i vostés -assenyala en la seua carta- no van voler o no els van permetre ajudar”.

En la finestreta va demanar una “solució” per a poder retirar els seus diners però li van indicar que “per finestreta tenia una comissió de dos euros”, una quantitat que el va sorprendre “per desproporcionada i per difícil d’assumir” per a la seua situació econòmica.

“Tenint en compte que ja em cobren unes despeses de manteniment molt alts, vaig eixir de la seua oficina sense els meus diners i vaig passar el dia amb pocs euros” i finalment “vaig anar a posar una denúncia”, explica la usuària.

Amparo Molina indica que no és normal que haja de veure’s obligada a presentar una denúncia i ha assegurat que les entitats bancàries “haurien d’ajudar” als qui, com ella, ho necessiten, així com “facilitar informació a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica”.

A més sosté que hauria de ser possible sol·licitar un compte bancari bàsic “sense cap mena de comissió de manteniment” i que s’hauria d’informar dels canvis que els afecten com a clients.

També demana als treballadors “més empatia i menys superba amb els treballadors jubilats”.

Finalment recorda que un caixer automàtic “mai hauria de ser al carrer”; que té una llibreta d’estalvi perquè l'”obliga l’Estat” i que, al seu judici, “és inhumà que tinguen esperant dempeus a persones amb problemes de mobilitat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia