La iniciativa legislativa popular Tres Voltes Rebel torna a les Corts on la Junta Electoral Valenciana haurà de validar les signatures abans d’encetar el tràmit parlamentari.

Els promotors de la ILP han dipositat en la Junta Electoral Valenciana les vora 13.000 signatures que s’han recollit al llarg dels darrers 10 mesos per totes les comarques valencianes.

“La COVID no ens ho ha posat fàcil, hem hagut de suspendre actes i deixar de fer-ne molts altres. Ha sigut una campanya difícil per les restriccions però no hem parat de recollir signatures per tot el País Valencià”, ha assenyalat la representant legal de la ILP i secretària general d’ERPV Maria Pérez, qui ha incidit en què “ara la pilota està en la teulada dels grups representats a les Corts i esperem que els grups parlamentaris es sumen a una proposta que situa el País Valencià al capdavant de la lluita contra la pobresa menstrual i la protecció ambiental”.

Preguntat per la iniciativa, el promotor de la ILP i president d’ERPV Josep Barberà ha destacat que “és la primera iniciativa legal del republicanisme valencià que arriba a les Corts. Ara, i segons marca la llei que regula les ILP, els grups hauran de debatre i votar la llei”. Una llei que, en paraules de Barberà “sitúa el País Valencià a l’avantguarda del món en el reconeixement d’un nou dret” .

La ILP Tres Voltes Rebel demana que es reconega el dret de totes les dones del País Valencià a disposar de productes sostenibles per a la menstruació de forma gratuïta i demana la regulació dels espais públics perquè disposen de productes menstruals d’un sol ús en les farmacioles.

Des del passat més de març la comissió promotora ha visitat més de 60 pobles del País Valencià explicant la iniciativa i recollint signatures, tant en actes com en paradetes a mercats i zones concorregudes. “La ILP porta signatures de dones i homes de totes les comarques, i de totes les sensibilitats polítiques. No hem volgut fer una llei per als republicans d’esquerres sinó una llei que reconega un dret a totes les dones del País Valencià” ha sentenciat Maria Pérez qui ha explicat que, des del punt de vista econòmicv, l’aplicació de la llei suposaria una despesa aproximada de 3 milions d’euros anuals.

Des de la comissió promotora han palesat la gratitud cap a totes les persones que han signat la iniciativa i també a aquelles que han contribuït amb donacions de material ‘higiene menstrual a la campanya de colaboració que s’ha dut a terme amb la plataforma Balloona Matata. També als ajuntaments que li han donat suport i facilitat la recoliida de signatures, al Senat que va aprovar una moció en suport i a la ministra d’Igualtat Irene Montero que va acollir molt positivament la iniciativa i la comissió promotora.

Nota premsa enviada per Esquerra Republicana País Valencià
La nota està plasmada íntegrament tal qual ens l’ha han enviat i no es fa responsable de les paraules vertides. No obstant, este oberts a repliques de les persones interessades.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia