Tal com ja vam anunciar, ahir es va posar en funcionament la targeta SUMA, que integra per primera vegada en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Aquesta ja es pot adquirir i usar amb total normalitat. Aquestes mesures s’estendran a altres punts de la Comunitat, com en l’àrea d’Alacant.

Per a facilitar que els usuaris i les usuàries es familiaritzen amb aquesta nova targeta, els prop de 30 auxiliars COVID d’FGV, més personal addicional de la Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), estan en les estacions més concorregudes de Metrovalencia, informant sobre el seu ús i resolent qualsevol dubte. Igualment, en la web de l’ATMV (consultar ací), es pot consultar tota la informació sobre aquests títols.

SUMA 10, amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues, es pot adquirir en tots els punts de venda habituals on es compren els títols propis dels operadors (quioscos, estancs, màquines automàtiques de Metrovalencia i Renfe). A més, els nous títols SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mobilis.

Les noves tarifes que inclouen a Renfe són SUMA 10, de 8 euros per a una zona, enfront dels anteriors 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’abans, i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 euros que costava. SUMA mensual costa 35 euros una zona, 53 euros dues zones el mateix que l’aeroport. Els preus d’aquest abonament mensual oscil·laven entre els 45 euros i els 79,10 euros.

Aquest passat dilluns van desaparéixer les quatre zones rígides actuals dels principals operadors de transport i són substituïdes per dues zones flexibles, i s’introdueix una nova àrea de solape. Amb la nova zonificació, la Zona A abasta la ciutat de València; l’àrea de solape A-B (només es paga el preu d’una zona) tota l’Horta: i la Zona B als municipis del Camp de Túria, el Camp de Morvedre i de la Ribera pertanyents a l’Àrea Metropolitana de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia