La comunitat educativa del Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas de Bétera, juntament amb la Fundació Col·legis Diocesans, ha convidat a tota la població d’aquest municipi a col·laborar en un nou projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS). Aquesta nova iniciativa uneix educació i sensibilització social.

El projecte s’anomena #SangValentí i té com a objectiu fonamental aconseguir el major nombre possible de donacions de sang per al Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

La situació actual dels bancs de sang és preocupant, ja que la quantitat de reserves disponibles és molt inferior a les necessàries per atendre, tant a malalts de COVID com a pacients amb altres patologies o pendents de cirurgies.

L’altre objectiu fonamental d’aquest projecte és educatiu, tant en la vessant acadèmica com humana. Així, durant les setmanes prèvies al dia 17 de febrer, el Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas de Bétera realitzarà amb el seu alumnat diferents activitats d’aprenentatge, sensibilització i difusió de la importància de les donacions de sang, així com de la necessitat de ser solidaris i generosos per a construir un món millor.

Per tot açò, i amb molta il·lusió, des del centre es convoca el dijous 17 de febrer de 2022 a totes aquelles persones que vulguen i desitgen contribuir amb el projecte i ser la llavor d’una societat millor. Des del citat col·legi agraeixen sincerament la participació i generositat de les veïnes i veïns del municipi, els quals són un gran exemple per a totes i tots. L’horari d’aquesta convocatòria és de 16.30 a 20.30 hores.

Dades d’interés per a poder donar sang

A diferència d’una anàlisi de sang, quan fem una donació no és necessari acudir en dejú. Fins i tot és recomanable haver menjat prèviament a la donació.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitzen una història clínica i una sèrie de proves. Després de la donació s’analitza la sang.

Pots donar sang:

  • Si tens entre 18 i 65 anys i pesos més de 50 quilos.
  • Encara que hages patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no estigues en dejú.
  • Encara que tingues el colesterol elevat.
  • Encara que prengues algun dels medicaments de consum més freqüent.

Pots donar fins a 3 vegades cada 12 mesos si eres dona i fins a 4 si eres home. Sempre que el interval entre donacions siga superior a 8 setmanes.
El primer pas per a valorar si es pot realitzar una donació de sang és contestar un qüestionari orientat a detectar qualsevol possible factor de risc.

Les preguntes d’aquest document venen determinades per llei i el seu objectiu és vetlar per la seguretat del donant i del futur receptor.

El metge responsable de l’extracció és qui decidirà, en última instància, si aquesta deu o no realitzar-se.

Díptic informatiu del projecte del Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas de Bétera

*La primera imatge adjuntada en aquesta informació pertany al cartell guanyador de concurs realitzat, dins de la campanya, al Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia