La Plataforma de Majors i Pensionistes (PMP), que aglutina a quasi sis milions d’afiliats, ha proposat la creació en totes les sucursals bancàries de la figura del “gestor del major” per a ajudar-los en els seus tràmits, una mesura que va traslladar ahir dimecres a representants de l’Imserso.

En una trobada a la qual han assistit pensionistes i el director general de l’Imserso, Luis Alberto Barriga, la plataforma ha expressat la seua preocupació per la “exclusió financera” que pateixen les persones majors a causa del tancament de milers d’oficines bancàries i la digitalització dels seus serveis.

En les últimes setmanes, el debat públic entorn d’aquest problema s’ha avivat després de la campanya iniciada pel jubilat valencià Carlos Sant Joan a través de la plataforma de recollida virtual de signatures change.org i que porta ja entorn de 555.000 adhesions a la seua petició.

Per això, els pensionistes han posat sobre la taula algunes de les seues propostes, com un nou marc normatiu que protegisca els drets de les persones majors en l’accés als bancs, així com la creació de la figura del “gestor del major”, un empleat que ajude a aquestes persones en la seua interacció amb les oficines.

Així mateix, la PMP, que representa a més de 15.000 associacions d’ancians, ha proposat que es complementen els serveis digitals amb una “bona atenció telefònica”, la instal·lació de dispensadors d’efectiu més enllà de la sucursal i l’impuls de les competències digitals en la tercera edat.

Segons els representants dels pensionistes, el director general de l’Imserso els ha manifestat “estar en la línia de la defensa dels drets de les persones majors” i s’ha mostrat predisposat a “buscar instruments que acaben amb la bretxa digital i l’exclusió financera que provoca”.

Per part seua, la PMP considera que “cal abordar aquest problema amb urgència en tractar-se d’una xacra molt real que afecta una part molt important de la ciutadania”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia