El passat divendres, 28 de gener, la Colla de Campaners de Bétera va tindre l’oportunitat de poder compartir un matí amb els  amics de del grup Prisma Salut Mental Camp de Túria ubicada al nostre municipi.
Segons indica la colla, va ser un plaer poder treballar i compartir amb elles i ells una visita guiada a la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció, així com a l’ermita de la Divina Pastora.
“Com associació sempre és un orgull poder gaudir d’estes experiències culturals i patrimonials amb totes les associacions del nostre poble, veïns i veïnes que ho desitgen”, explíquen des de la colla.

PRISMA és un Programa de Rehabilitació Psicosocial per a persones amb Malaltia Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, el qual està dirigit a persones amb algun diagnòstic amb malaltia mental crònica que pertanga als 17 municipis que la conformen.

El Programa sorgeix de la necessitat d’un canvi en l’assistència prestada des de l’àrea de Salut Mental, promovent la integració activa de cada persona en la seua comunitat d’origen i generant autonomia personal i social, per tant, millora la qualitat de les persones que assisteixen al programa.

Es tracta d’un programa de treball en diferents àrees d’actuació formades per diferents perfils professionals de la psicologia, activitats de l’esport i integració social.

Al gener de 2019 es va posar en funcionament dos recursos situats un a Bétera i l’altre a Vilamarxant.

Els dos recursos atenien un total de 28 persones usuàries amb diagnòstic de Malaltia Mental i a les seues famílies.

Posteriorment, aquest recurs també es troba, a més de a Bétera i Vilamarxant, a La Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria. Amb l’obertura dels dos nous Programes a Riba-roja de Túria i La Pobla de Vallbona s’ha donat admissió a 24 persones usuàries més, veïnes i veïns, de la comarca que han sol·licitat el recurs.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia