La segona etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana-Gran Premi Banc Sabadell hi ha arribat a Bétera aquest dijous.

Aquesta Etapa Bétera-Torrent ha transcorregut pel terme de Bétera, on els equips participants han recorregut 4 quilòmetres pel nucli urbà. D’aquesta manera, el pelotó ha passat per llocs com l’Albereda, la Plaça Luis Reig, l’Avinguda País Valencià i Constitució, el carrer Estació i el carrer José Sáez.

Amb aquest circuit urbà, els veïns i veïnes de Bétera han tingut l’oportunitat en primera persona de viure aquesta Volta. L’eixida dels vehicles de la Guàrdia Civil, entre altres, començava al voltant de 12.45 hores des de l’Albereda de Bétera (Avinguda Escultor Ramón Inglés) i quasi a les 13.00 hores els ciutadans han pogut veure desfilar a figures rellevants com Alejandro Valderde o Enric Mas del Movistar Team. Així, alumnes del Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas, acompanyats de professorat, s’han acostat fins l’Albereda per a animar als ciclistes. A més, l’alumnat del Col·legi Nuestra Señora del Carmen també ha eixit a les portes del centre en l’Avinguda País Valencià i ha col·locat un cartell animant als esportistes.

D’altra banda, altres figures esportives com David Albelda (antic jugador del València C.F.) tampoc han volgut perdre’s aquest esdeveniment esportiu i s’han deixat veure pel recinte de l’Albereda, on s’han congregat un bon nombre d’aficionats.

La Policia Local i el CEA Bétera Triatló han col·laborat en la bona organització de la jornada.

El rutómetre d’aquesta segona etapa ha comptat amb un total de 172 quilòmetres.

Aquesta etapa durarà fins al 6 de febrer de 2022 i recorrerà diversos municipis de València, Alacant i Castelló.

Aquesta carrera obri el calendari de la temporada ciclista 2022 i comptarà amb equips ciclistes de renom com INEOS, MOVISTAR, UAE, i així fins a 15 equips World Tour, a més de 8 equips Continental Pro. D’aquesta manera, hi ha quasi 170 ciclistes de més de 20 països representats a Bétera.

Crònica i Resultats de la 2ª etapa

El ciclista neerlandés Fabio Jakobsen (Quick-Step) es va adjudicar amb autoritat a l’esprint la segona etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana-GP Banc Sabadell, entre Bétera i Torrent de 172,1 quilòmetres, amb un temps de 4.09:51 hores, que dona el segon triomf al seu equip en la ronda valenciana, que segueix liderada en la general pel seu company, el belga Remco Evenepoel.

El Movistar va perdre dos corredors després de l’anunci del positiu per covid-19 de Juri Hollman i Augusto Rubio, abans d’iniciar l’etapa, amb un recorregut ‘rompepiernas’ amb cinc ports de muntanya, encara que cap de primera categoria,

Res més arrancar l’etapa va quallar la fugida de sis corredors amb Mathijs Paaschens (Bingoal Pauwels), Sergio Martín (Caixa Rural), Iván Cobo (Kern Pharma), Joseph Rosskopf (Human Powered), Xabier Mikel Azparren (Euskatel) i Benjamin King (Human Powered), que van arribar a rondar els cinc minuts d’avantatge controlats per un escamot comandat pel Quick-Step del líder de la carrera Remco Evenepoel.

El grupet d’escapats va perdre a Martín i Cobo, que es van despenjar, deixant al cap un quartet que, a 40 quilòmetres de meta, mantenia una diferència lleugerament inferior als tres minuts gràcies al seu bon enteniment, que va aprofitar l’estatunidenc Ben King per a sumar punts i mantindre el seu ‘mallot’ de líder de la muntanya.

No obstant això, la bona faena del Quick-Step perquè s’arribara a l’esprint i jugar-se la basa de Fabio Jakobsen, va tirar per terra el treball dels escapats en les primeres rampes d’ascensió a l’últim port de la jornada en Calicanto, de tercera categoria.

A un parell de quilòmetres del cim va buscar l’aventura en solitari el belga Dylan Teuns (Bahrain) que va aconseguir obrir un buit que va augmentar en la baixada, en la qual es va produir una caiguda de David Dekker (Jumbo) per un terraplé, encara que afortunadament sense greus conseqüències.

Una vegada es va aplanar el ferm, l’escamot va tornar a reagrupar-se camí de l’esprint, en el qual el més ràpid als carrers de Torrent va ser Jakobsen que, a pesar que el seu equip es va desorganitzar en el seu llançament, aconseguisc col·locar-se bé en els metres finals en els quals es va imposar amb gran autoritat al colombià Juan Molano i a l’italià Elia Viviani, que van completar el podi de la jornada.

En la jornada de demà divendres es disputarà l’etapa regna de la carrera de 155 quilòmetres, amb cinc ports de muntanya i final amb l’ascensió a l’Alt de les Antenes Maigmó, de primera categoria, en la qual es decidirà el guanyador de la ronda valenciana, ja que les dos següents i últimes etapes són d’un perfil més pla.

A continuació, oferim un vídeo de l’eixida des de Bétera:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia