L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha comunicat aquesta setmana oficialment a les 10 famílies d’aquesta localitat la paralització de l’alçament per part de la Sareb dels habitatges situats al carrer Pizarro, que es troben en règim de lloguer. Aquesta és una de les quatre finques immerses en procés judicial per impagament del propietari de l’immoble. Raga ha estat acompanyat per les regidores de Polítiques Inclusives, Lola Verdeguer i d’Urbanisme, Teresa Pozuelo, així com amb les tècniques municipals que han intervingut en el procés judicial.

Aquesta intervenció s’emmarca dins del servei de mediació i assessorament impulsat per l’Ajuntament de Riba-roja, amb l’objectiu d’evitar situacions de risc que puguen derivar en la pèrdua de l’habitatge dels col·lectius més vulnerables de la localitat. Durant la trobada, l’alcalde ha volgut transmetre tranquil·litat als inquilins i ha posat a la seua disposició els recursos municipals disponibles per a aconseguir una solució satisfactòria.

“És necessari donar eixida digna per a les persones que es troben amb problemes i garantir el dret a l’habitatge. Ens alegrem que el jutjat haja paralitzat el desnonament d’aquestes famílies, la majoria en risc de vulnerabilitat, i puguen continuar vivint amb tranquil·litat”, assegura l’alcalde, Robert Raga

El consistori ja va mitjançar recentment amb la SAREB i la GVA en la paralització del desnonament d’una altra finca situada en el mateix carrer, que el passat 16 de novembre van ser avisats de la seua expulsió. Des d’aqueix moment, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, al costat de la Conselleria d’Habitatge, van oferir tot el seu suport i van realitzar gestions de negociació. Finalment el jutjat de Primera Instància número 3 de Llíria va donar la raó a les 20 famílies de Riba-roja que resideixen en règim de lloguer.

L’alcalde ha informat els veïns i veïnes del nou parc d’habitatge públic en Riba-roja. Així, el consistori ha posat a la disposició de la Generalitat Valenciana sòl públic al costat del CEIP Camp de Túria, per a la construcció de 20 habitatges destinats a lloguer assequible per a joves o persones en situació de vulnerabilitat. Paral·lelament està treballant amb la Sareb en la compra i posterior rehabilitació d’altres cinc habitatges en el municipi

Aquesta acció serà possible gràcies a la línia pressupostària de 10 milions d’euros que la GVA ha destinat per a l’adquisició d’habitatges per part dels ajuntaments per a ús social (PLA ADHA)- o la cessió de l’usufructe de l’habitatge en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2022-2025.

També l’Ajuntament ha posat en marxa recentment l’Oficina Municipal de l’Habitatge que ofereix assessorament i acompanyament integral en la cerca de recursos residencials en el municipi, informació jurídica i mediació amb la conselleria d’Habitatge així com la tramitació de subvencions i ajudes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia