La Comissió de Peticions (PETI) europea ha decidit incloure en l’agenda de reunions de primers de març els abocadors de Real. La Comissió entén que la situació dels abocadors no ha patit cap canvi des que el passat 2020 es demanara informació a l’aleshores consellera de Medi Ambient Elena Cebrián i que el municipi de Real continua patint les conseqüències de tindre abocadors pendents de ser clausurats.

Des d’Esquerra Republicana del País Valencià es valora molt positivament aquesta decisió europea que pot permetre que es done solució a una qüestió que, en paraules de la secretària general d’ERPV Maria Pérez «hauria d’avergonyir la Conselleria. No es pot parlar de sostenibilitat a tort i a dret i fer ulls cecs a un problema ambiental com el de Real».

Els republicans valencians van ajudar l’exalcalde de Real, Alejandro Blasco a portar davant la Comissió de Peticions els abocadors després que des de la Conselleria de Medi Ambient no li donaren cap solució. Des de fa mesos l’equip de l’eurodiputat Jordi Solé ha demanat a la comissió que es reprenga el cas.

En la reunió de primeres de març de la PETI es posarà data perquè Alejandro Blasco comparega davant la comissió i expose la seua demanda.

«La política té sentit en casos com aquest, en què veus com el treball conjunt amb el nostre eurodiputat Jordi Solé pot fer que la gent del poble de Real visquen en millors condicions ambientals. Esperem que la Comissió siga sensible a un problema tan important per a Real i per al País Valencià» ha dit Maria Pérez per a qui la complicació de la solució no justifica l’absència d’accions concretes que porten a la clausura dels abocadors de Real.

Nota de Premsa de ERPV
Imprimir article
Comenta aquesta notícia