La companyia teatral de Bétera Zorongo Teatre es va traslladar el passat cap de setmana fins a La Rioja per a interpretar l’obra de teatre “Escríbeme a la Tierra” en el municipi de Calahorra. Aquesta actuació va tindre lloc el passat dissabte, 29 de gener.

Escríbeme a la Tierra” és una peça teatral del castellonenc Pascual Huedo Dordá, la qual ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández. Josefina Manresa és interpretada per la també castellonenca (de l’Alcora) Arianne Olucha i Monfort i Miguel Hernández per Dídac Moreno, director també de l’agrupació.

Aquest projecte porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: “Aunque bajo la tierra me amante cuerpo esté, escríbeme a la tierra, que yo te escribiré“.

D’aquesta manera, es reivindica la figura de la vídua jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat ‘poeta cabrer‘.

Després de l’emocionant Concurs d’Utiel on aquesta agrupació va obtindre diverses nominacions, entre elles a la millor actriu, va vindre el Teatre Ideal de Calahorra. Aquesta representació corresponia a la VII Mostra Nacional, on van tindre el privilegi de ser cridats.

L’Ajuntament de Calahorra va obsequiar a Zorongo Teatre amb “La dama de Calahorra”, un dels valuarts del patrimoni cultural Calagurrita. Posteriorment, la companyia va tindre l’oportunitat de signar el llibre d’honor del teatre i va fer turisme per Calahorra i Tudela.

D’altra banda, el pròxim aquest diumenge, 06 de febrer, Zorongo ha organitzat en l’Ateneu de Bétera (Plaça del Mercat, 5) la presentació del llibre “Castilladas (flexiones y reflexiones)” de l’actor Carles Castillo, amic d’aquesta formació. Aquesta presentació donarà inici a partir de les 12.00 hores.

Actor, improvisador i “mimo”, és un dels components de la companyia IMPREBÍS, pioners a Espanya de la Improvisació, amb més de 3.000 representacions i més d’un milió d’espectadors. Té diversos llibres editats sobre Improvisació i “mimo”.

Ha treballat internacionalment a Itàlia, França, Eslovàquia, Viena, Bratislava, Colòmbia, l’Argentina, Guatemala, El Salvador, Cuba, Bolívia, Veneçuela, el Perú Guinea Equatorial i Paraguai, entre altres països.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia