El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presentat el Pla de Reforma Interior d’Habitatge Renhata 2022 a través del qual el Consell destinarà fins a 9 milions d’euros més per a la rehabilitació de llars i “millorar la qualitat de vida de les persones”, ha manifestat.

El cap del Consell ha assegurat que el programa Renhata combina polítiques d’habitatge i de foment de l’ocupació que constitueixen les “polítiques socials més actives i importants per a la convivència”.

Cal destacar que des de la posada en marxa del Pla Renhata en 2017 la Generalitat ha concedit a la rehabilitació i reforma d’habitatges 21 milions d’euros, amb el que s’han beneficiat més de 5.000 famílies.

Ximo Puig ha incidit en la necessitat de continuar incentivant “durant molt de temps” el sector de la reforma i la rehabilitació perquè tal com ha assenyalat “no hi ha res que genere major seguretat a una família que disposar d’una casa” el que redueix “absolutament” les seues possibilitats d’exclusió. En aquest sentit, ha instat a difondre la convocatòria d’ajudes perquè arribe al major nombre possible de famílies, sobretot “a les quals més el necessiten”.

El president també s’ha referit a l’habitatge com una “prioritat” per a les administracions públiques, i com a exemple d’això ha destacat la nova Llei d’Habitatge, i l’aposta per augmentar l’habitatge públic i de lloguer al que contribuiran els fons Next Generation EU, sobre els quals ha assenyalat la necessitat de gestionar de la manera més eficaç al costat del sector privat.

Finalment, ha advocat pel foment de l’ocupació en aquest sector i la seua indústria auxiliar entre la joventut perquè, segons ha manifestat, tots els sectors vinculats a la construcció “són sòlids, atractius i ofereixen treball de qualitat”, i compten amb una àmplia oferta formativa de Formació Professional.

Així, la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, ha convocat les subvencions per a 2022 per a la millora de les condicions de l’interior dels habitatges, en el marc del Pla Renhata.

Les actuacions subvencionables, que podran rebre fins a 6.000 euros d’ajuda, hauran d’estar dirigides a la millora de la qualitat, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat de l’habitatge. A més, amb això també es fomenta l’activitat en el sector de la construcció molt castigat per la recent crisi econòmica, i en particular el sector de producció de materials de construcció com a revestiments ceràmics o de pedra, sanitaris o mobiliari de cuina i bany, que constitueixen un sector empresarial estratègic en la Comunitat.

La presentació de sol·licituds podrà realitzar-se fins al 13 d’abril, i es realitzarà de manera telemàtica mitjançant el formulari disponible en la seu electrònica de la Generalitat corresponent a aquest tràmit.

El procediment de concessió d’aquestes subvencions serà el de concurrència competitiva i podrà beneficiar-se qualsevol persona que siga propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge. Les obres hauran d’haver-se iniciat a partir de l’1 de gener de 2021 i hauran de finalitzar-se amb posterioritat al 24 de maig de 2021.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia