La plataforma de Transparència per a Entitats Privades (TEP) de la Generalitat Valenciana, destinada a facilitar el compliment de les obligacions de publicitat activa per part de les entitats privades, ja s’ha posat en marxa.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “som la primera comunitat autònoma que ofereix aquest servei i estem convençuts que després de la nostra experiència en vindran d’altres, com ja ha passat en diferents iniciatives en què hem estat a l’avantguarda”.

“Les entitats privades -ha explicat la consellera- estan obligades a complir determinades obligacions que estableix la llei de transparència, com per exemple quan es perceben ajudes o subvencions públiques”.

En aquest sentit, la plataforma TEP està pensada especialment per a aquelles entitats que no disposen de mitjans propis o els que disposen són escassos; i també per a aquelles que ho vulguen fer amb més comoditat, ja que el seu ús és voluntari”.

La consellera ha posat alguns exemples d’associacions a què aquesta nova eina “serà de gran utilitat” perquè ni tan sols disposen de pàgina web. És el cas d’una AMPA que pot tenir un ajut destinat íntegrament al manteniment d’activitats extraescolars que faciliten la conciliació de les famílies.

Pérez Garijo ha assenyalat que la plataforma també fa realitat l’objectiu de garantir el dret de la ciutadania a accedir a la informació pública “perquè ampliarà la informació que ja es publica al portal de transparència de la Generalitat”.

La nova plataforma TEP complirà una doble funció. D’una banda, contribuirà a la millora de la transparència al sector privat. D’altra banda, complirà amb la voluntat de servei públic, col·laborant amb aquelles organitzacions que, moltes vegades, no tenen recursos materials ni humans per a poder complir de manera adequada amb les obligacions que legalment li corresponen.

Per a Pérez Garijo “es tracta duna iniciativa innovadora, testada amb algunes associacions, amb la qual estem contribuint al disseny de nous serveis” i destinada a impulsar accions de millora que “afavorisquen linterès general”.

En aquest sentit, la consellera de Transparència ha anunciat que properament “desenvoluparem una campanya de sensibilització sobre les polítiques de transparència” amb l’objectiu de “generar consciència dels beneficis que reporta, de manera que la transparència, a més de ser un acte voluntari, siga gairebé automàtic”.

Alhora, Pérez Garijo ha parlat de la importància de continuar sumant esforços per generar confiança en la ciutadania, qüestió que requereix “un gir conceptual” respecte a les polítiques de transparència, treballant des del punt de vista quantitatiu però incidint també en la qualitat de la informació “per accedir-hi de manera fàcil i comprensible”, ha subratllat.

Es pot trobar tota la informació i accedir al nou servei a través del següent enllaç: consultar ací

Imprimir article
Comenta aquesta notícia