La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO, va presentar en el mes d’octubre una proposta al Ministeri de la Seguretat Social per a avançar l’edat de jubilació als 60 anys del personal sanitari i sociosanitari, que estan sotmesos en els seus llocs de treball a factors i condicions laborals que impliquen un major perill per a la seua salut a causa dels seus torns, horaris o exposició a riscos biològics o químics, entre altres aspectes.

El dia 8 de febrer se celebra una concentració davant el Ministeri de Seguretat Social per a  exigir que d’una vegada per sempre es valore a aquestes persones treballadores que realitzen activitats essencials per a la nostra societat i es contemple la seua jubilació als 60. Com ja ha repetit CCOO, en nombroses ocasions: “Cuidem als qui ens cuiden”.

La sanitat i la dependència són els sectors laborals on més riscos i de diferent naturalesa es concentren en un lloc de treball i molts fins i tot es materialitzen en major sinistralitat laboral i amb pitjors condicions de salut quan s’aconsegueix l’edat de jubilació, així ho avalen estudis d’organismes o administracions tant europees, nacionals, com de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el personal del sector sanitari, amb les guàrdies, treballen en 30 anys l’equivalent a més de 40 anys d’altres categories; i això, per a CCOO, s’ha de tindre en compte a l’hora de la jubilació.

La *covid és un exemple dels riscos als quals s’enfronta diàriament el personal, de fet unes 18.800 persones treballadores de la sanitat pública s’han contagiat en la nostra Comunitat i una part d’aqueix personal pateix covid persistent.

Una manera de cuidar als nostres professionals és poder avançar l’edat de jubilació, per això CCOO insta la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a impulsar aqueix objectiu en el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, així com en el Consell Interterritorial de Salut i en la Comissió Central de Recursos Humans.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO al País Valencià ha proposat, a més, una reducció de jornada de 35 hores setmanals fins a aconseguir les 32 l’any 2024. Mentre es materialitza la jubilació als 60, el sindicat proposa una disminució addicional i  progressiva de la jornada a partir dels 55 anys.

Nota de premsa enviada per Comissions Obreres (CCOO).
*Aquesta nota està transcrita tal qual se li ha enviat a l’equip de redacció, ja que és un article d’opinió i no ens fem responsables de les paraules escrites en ell. No obstant això, estem oberts a rèpliques i aclariments per part d’aquelles persones o institucions que es puguen veure implicades o al·ludides en ell.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia