El Síndic de Greuges ja va advertir al govern municipal de l’obligació de resoldre aquest problema

He presentat un recurs contra la decisió de la Junta de Govern Local de NO incloure en el pressupost 2022 la instal·lació de l’enllumenat públic en el Camí de Paterna.

El recurs tindrà ara que ser resolt per la pròpia Junta Local i posteriorment encara cabria el Recurs d’alçada enfront de l’Alcaldessa, un camí que, estic disposat a estudiar perquè “és una obligació municipal que l’Ajuntament no està complint”.

El recurs es basa en els propis advertiments que el Síndic de Greuges va realitzar a l’Ajuntament i que es podrà incloure en l’informe  lloc  anual que el Síndic realitza per a les Corts Valencianes. El *Síndic va arribar a insinuar que l’Ajuntament de Bétera utilitzava com a excusa deliberada la seua inactivitat urbanística per a evitar  qualsevol inversió en serveis del Camí de Paterna. Eixa precisament és l’excusa, utilitzada de nou pel govern d’Elia Verdevío a la petició realitzada en els pressupostos 2022 per Luis Poveda, fa un parell de mesos.

El PGOU de Bétera apunta des del seu origen a la Gestió Directa per a resoldre el problema del clavegueram

Així mateix, al meu  entendre, el govern local està incomplint el PGOU de Bétera que recomana des que es va publicar en 2000 avançar per la línia de la Gestió Directa en la resolució del problema urbanístic en la zona.  Segons el propi PGOU,  el Camí de Paterna i altres xicotetes urbanitzacions del municipi, estaven pràcticament consolidades urbanísticament des del seu origen. De fet existeix un gran  nombre d’habitatges – la Generalitat va reconéixer més de 267-  i la solució al clavegueram ha de buscar-se “amb una actuació urbanística pacífica”. És a dir evitant reparcel·lacions que no serien  possibles.

El recurs presentat recorda a l’Ajuntament que hui governa Elia Verdevío (PP, Mas Camarena-Torre en Conill i C’s) que en aquest tema hi ha dues parts, el seu govern i els veïns i veïnes. El primer, és l’únic que no està complint les seues obligacions legals, mentre que els segons complim amb totes les nostres, assumint solidàriament tots els impostos locals (IBI, IVTM, etc), així com la seua declaració de la Renda que posteriorment l’estat retorna proporcionalment al propi Ajuntament d’acord amb el nombre d’habitants.

Finalment vull recordar, en què acabat de publicar el PGOU de 2000, el propi Ajuntament va decidir en 2002 assumir la gestió directa de *Camí de Paterna. Sent el PP qui posteriorment en 2006 va ser  qui va decidir “mercantilitzar” la gestió de l’urbanisme de la zona. Alguna cosa que no se sap a qui interessa, però per descomptat, “No als veïns i veïnes del Camí de Paterna“.

Acaba  el recurs recordant, el desastre que va suposar l’adjudicació del PAI a una entitat mercantil en el 2006 (per un govern del PP), fins que en 2014, el propi recurrent i l’Associació de Veïns exigim la seua cancel·lació perquè la mercantil portava temps paralitzada i en concurs de creditors. Des de llavors continuem demanant una solució urbanística  “de caràcter pacífic” donat el grau de consolidació de la zona i,  mentrestant la instal·lació de l’enllumenat públic – almenys amb una inversió ja planificada en 2019 de 50.000 euros per mitjà de panells solars.

Igualment vull recordar a l’Ajuntament que “la solució a l’enllumenat i a la resta de serveis que no es presten en Camí de Paterna haurà de ser resolt, més prompte que tard,  els veïns i veïnes ja fa temps que decidim que no suportarem aquesta injustícia municipal”.

Luis Poveda, A Bétera  a 6 de febrer de 2022.
*Aquesta nota està transcrita tal qual se li ha enviat a l’equip de redacció, ja que és un article d’opinió i no ens fem responsables de les paraules escrites en ell. No obstant això, estem oberts a rèpliques i aclariments per part d’aquelles persones o institucions que es puguen veure implicades o al·ludides en ell.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia