Hui dimarts, 08 de febrer, tindrà lloc una nova xarrada informativa emmarcada dins del programa municipal Dia de parlar del camp: “Conversió a l’agricultura ecològica”.

La jornada serà a la llar del jubilat de Bétera (carrer estació, 9), a les 18.30 hores.

L’agricultura ecològica és un mètode de producció l’objectiu de la qual és obtindre aliments utilitzant substàncies i processos naturals. Per això, l’agricultura ecològica tendeix a tindre un impacte mediambiental limitat, ja que promou:

  • l’ús responsable de l’energia i els recursos naturals;
  • el manteniment de la biodiversitat;
  • la conservació dels equilibris ecològics regionals;
  • la millora de la fertilitat del sòl;
  • el manteniment de la qualitat de l’aigua.

Cal recordar que Bétera compta des del passat 4 d’agost, amb una Oficina de l’Agricultor per a assessorar en ajudes i subvencions, oferir un servei de divulgació de qüestions relacionades amb l’agricultura i l’agroalimentació i donar assistència tècnica al consistori sobre la creació d’ordenances del medi rural.

La principal finalitat que persegueix aquesta oficina, situada en l’edifici de la Policia Local (carrer de les Masses 26), és estar al costat dels agricultors i continuar fomentant l’agricultura en la localitat, de gran arrelament agrícola. Aquesta oficina para atenció al ciutadà els dimecres al matí, en horari de 09.00 a 14.00 hores. També es pot telefonar a el  649 396 465.

Els serveis que presta són donar informació i assessorament en ajudes i subvencions de l’àmbit agrari i agroalimentari; donar serveis de divulgació, informació i comunicació de temes d’interés relacionats; i oferir assistència tècnica al consistori per a la creació d’ordenances municipals relativa a l’agricultura i el medi rural de Bétera.

En aquest sentit, l’Oficina de l’Agricultor realitza també jornades i tallers de dinamització de l’agricultura per a la seua millora amb el nom “El dia de parlar del camp“, on es tracten temes d’actualitat i d’interés per al debat i el diàleg constructiu gràcies a la participació d’assistents. Entre ells, també es troba el model d’explotació agrícola sostenible cap a la nova PAC o estructures agràries enfocades a millorar l’agricultura del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia