Les societats científiques de Pediatria de la Comunitat Valenciana SVP, AValPap, SEPEAP i APEPA han enviat una carta dirigida a l’atenció de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Sra. Ana Barceló Chico, la Direcció General d’Assistència Sanitària i la Direcció General de Salut Pública en la qual asseguren estar “indignades” amb la Conselleria de Sanitat després d’haver-se assabentat del pla de vacunació infantil contra el coronavirus a través de la premsa, i no pels canals oficials de comunicació.

Consideren una “falta de respecte” per part de la Conselleria cap als seus treballadors el fet que no es tinga en compte l’opinió dels pediatres, atés que, entre altres raons, com a professionals de la salut infantjuvenil, han sigut els que principalment han acudit als centres educatius com a personal facultatiu.

Segons recorden, en la reunió mantinguda amb la consellera, Ana Barceló, el passat 4 de gener com a membres del Fòrum de Metges d’Atenció Primària (FOMAP-CV) ja li van traslladar la seua preocupació per “les contínues filtracions a premsa d’informació rellevant” per al treball diari dels pediatres d’Atenció Primària que “sempre” els arribava amb retard pels canals oficials.

En aqueixa reunió, afigen, se’ls va donar la paraula que no tornaria a ocórrer i se’ls informaria adequadament; no obstant això, “de nou es va faltar a la paraula i es va donar informació a premsa en menys de 24 hores després d’haver tingut aqueixos contactes”.

Per això afirmen estar farts de “les filtracions prèvies a premsa, la nul·la comunicació de protocols via oficial (sempre amb demora), les incongruències en protocols on no es compta quasi mai amb la població pediàtrica (existeix un marcat adultcentrisme en els protocols d’organització) i una llarga infinitat d’irregularitats no desitjables”, indiquen en una nota conjunta.

Des d’aquest moment, es queden a un costat i centraran els seus esforços a millorar l’atenció dels pacients i les seues famílies perquè, asseguren, no estan disposats a formar part de la fotografia oficial d’una Conselleria que els “menysté” i els “deixa de costat”.

Subscriuen aquestes queixes l’Associació Valenciana de Pediatria d’Atenció Primària (AValPap), la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP) i l’Associació de Pediatria Extrahospitalària de la Província d’Alacant (APEPA), així com la Societat Valenciana de Pediatria (SVP).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia