(EFE).-La incidència acumulada de casos de coronavirus diagnosticats en les últimes dues setmanes en la Comunitat Valenciana ha complit deu dies consecutius de caiguda aquest dimecres, jornada en la qual s’ha situat en els 2.445,13 casos per cent mil habitants després de baixar 246 punts respecte al dimarts.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, la incidència en la Comunitat es manté des del passat 21 de gener per damunt de la mitjana nacional, que actualment és de 1.692,52, i continua sent una de les més altes d’Espanya, només superada per Catalunya, Múrcia i Cantàbria.

Tots els trams d’edat han experimentat un descens en la incidència acumulada a catorze dies i els menors d’11 anys continuen registrant el major nombre de contagis, amb una incidència de 3.996 casos, seguits per la franja d’entre 12 i 19 anys amb 3.387 i els de 30 i 39 anys amb 3.341.

Els contagis entre els 40 a 49 anys presenten una incidència de 3.060 casos, i la incidència més baixa referent a franja d’edat és la compresa entre els 60 i 69 anys, amb 1.096 casos.

Quant a l’ocupació hospitalària dels pacients covid, en planta ha baixat fins a 12,05% i segueix per damunt de la mitjana nacional (que és del 11,58%), mentre que en UCI el percentatge se situa en el 18,26% (a Espanya és el 18,12%), per la qual cosa tots dos indicadors estan en risc alt.

La taxa de positivitat -el percentatge de proves diagnòstiques que donen positiu- en la Comunitat Valenciana baixa fins a situar-se en el 40,14 per cent, la segona més alta d’Espanya (només superada per Aragó) i per damunt de la mitjana nacional, que és del 30,73%.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia