Després de la seua publicació aquest dimecres 09 de febrer en el Boletín Oficial del Estado (BOE), aquest dijous ha entrat en vigor llevar l’obligatorietat de la mascareta a través d’un reial decret del Ministeri de Sanitat.

D’aquesta manera, amb aquesta nova norma, les mascaretes deixaran de ser obligatòries en exteriors a causa de la millora de la situació epidemiològica.

No obstant això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que eliminar l’obligatorietat de la mascareta “no implica haver de deixar de portar-la”, en ser preguntat per les crítiques a l’eliminació de les màscares als patis dels centres escolars, on el percentatge de vacunats és menor que en la resta de rangs d’edat.

Puig ha sostingut que malgrat que “defensem” aquesta nova norma, “no és una obligació llevar-se-la”, per la qual cosa ha assegurat que qui considere oportú seguir amb ella en exteriors, pot continuar fent-ho.

“Seguim en pandèmia i la baixada de contagis no significa que no hi haja gent entrant en hospitals i que moren”, ha assegurat el president de la Generalitat, qui ha recordat que si bé la mascareta deixa de ser obligatòria en espais a l’aire de lliure, continua sent obligatòria en aglomeracions.

D’altra banda, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, mantindrà aquest dijous una reunió amb diferents càrrecs de la Conselleria de Sanitat per a “anar treballant” en les recomanacions que la Generalitat pretén establir als municipis en les pròximes festes, davant la proximitat de les festivitats de les Falles i la Magdalena.

Davant l’absència de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per una malaltia lleu que li manté allunyada de l’activitat institucional, Puig es reunirà amb la Secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, així com amb diferents directors generals i tècnics de Salut Pública per a realitzar recomanacions als ajuntaments de com procedir en les pròximes setmanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia