Complex Educatiu Mas Camarena; L’elecció d’un futur professional és cada vegada més complicat per als joves de hui dia, centenars de noves carreres universitària, dobles titulacions, opcions a l’estranger, noves professions…Per això des del Col·legi Mas Camarena des de 3r de Secundària comptem amb un servei d’Orientació per a guiar a l’alumne a obtindre la millor decisió per al seu futur acadèmic.

Intentar que els estudiants prenguen una decisió basada en el coneixement, i per a resoldre de forma personalitzada tots els dubtes va nàixer la Fira Internacional Universitària Mas Camarena de mà del Departament d’Orientació del centre, cada certamen ha sigut un èxit i enguany ha celebrat la seua cinquena edició.

En aquesta cinquena edició han aconseguit el rècord d’assistència d’universitats nacionals, internacionals, privades i públiques sent més de 30 les assistents, aconseguint així una àmplia oferta d’informació per als alumnes assistents.
L’acte d’inauguració va estar a càrrec de la Vicedegana d’Ocupabilitat i Pràctiques Externes de la Facultat d’Econòmiques de València, Elvira Cerver i de la Direcció del centre, Maite Marín i José Luis Marín.

Un moment molt emotiu de l’acte van ser les paraules d’un dels ex-alumnes del col·legi, Kevin Rodríguez, que enguany participava en l’estand de l’Escola Panamedia, ara és pilot després d’haver estudiat Enginyeria aeronàutica en la UPV i Màster en Big Data Analytics en la UPV. Va comptar com la seua trajectòria acadèmica va anar canviant però el que el va ajudar va ser les “Soft
skills” que va adquirir en el col·legi. L’objectiu de la fira és proporcionar de primera mà tant a alumnes com a famílies la major informació i orientació possible, per a facilitar la seua presa de decisions respecte a la continuïtat en la seua formació superior. Per això aquesta fira es configura tant amb estands com amb xarrades, en les quals a més l’oferta de graus de les diferents universitats, es completa amb les professions associades a cadascuna d’elles, les seues eixides laborals, així com les competències professionals necessàries i vinculades a cadascuna d’elles.

 

L’assistència ha sigut tot un èxit comptant amb més de 800 alumnes de 4t Secundària i Batxillerat pertanyents al grup de Col·legis Segle XXI. “Aquesta és una forma àgil i directa perquè la informació arribe als estudiants”, agrega la directora del Complex Educatiu Mas Camarena, Maite Marín.
En aquesta cinquena edició s’ha comptat amb una gran afluència de les universitats més representatives del panorama actual universitari a nivell internacional i nacional, unes 30 institucions es van instal·lar per un dia en *Students’ Resort Mas Camarena, el Resort educatiu del Col·legi Mas Camarena; l’Escola de Negocis ESIC, la Universitat Politècnica de València, l’Escola de Disseny Barreira Art i Disseny, la Facultat d’Economia de la Universitat de València, la Universitat Catòlica, la Universitat Camilo José Cela, l’Escola d’Empresaris EDEM, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Navarra, la Universitat
Europea, l’Escola Superior ESADE, Florida Universitària, LABA València School of Art Design & New Mitjana, UCAM (Universitat especialitzada en Dep. d’Elit), Ministeri de Defensa Forces Armades, O-tad Centre Universitari de de Tecnologia i Art Digital, Educowey estudis Nord d’Europa, Cometes Universitat ICADE Panamedia International Flight School , Universitat Alfons X el Savi, Universitat Nebrija, Els Roches Global Hospitality Education, La Salle -Universitat Ramon Llull, Educowey Medicina a Europa, així com representants d’universitats europees i americanes, IE University, Saint Louis University, Schiller International University, Florida State University, Hult International Business School, SDU de Dinamarca (University of Southern *Denmark), AVANS University of Applied Sciences d’Holanda, SRH Berlin University of Applied Sciencies (BUAS) d’Alemanya.

A més durant tota la jornada es van realitzar diverses conferències i xarrades sobre àmbits professionals i les seues eixides laborals. Els alumnes es van poder informar de la majoria de branques existents en l’àmbit universitari, Àrea d’Enginyeries; Àrea de Comunicació; Professions Artístiques; Ciències Biològiques Experimentals i Aplicades; Àrea Empresarial i Business Internacional; Salut humana i veterinària, etc.

També altres conferències relacionades amb: Perfils professionals presents i futurs més demandats; Com encertar en l’elecció del teu futur professional; Accés a universitats internacionals, Professions futura en Intel·ligència Artificial, Big Data i la indústria 4.0, etc. Una jornada que el Col·legi Mas Camarena realitza per a acostar el món universitari a la comunitat escolar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia