(EFE) Els Goya, que se celebren aquest dissabte en Les Arts de València, es veurà en realitat virtual a partir de les 20 hores a través de Meta i d’un Facebook Live des de la pàgina dels Premis Goya.

A través d’Horizon Venues, una experiència social disponible per a Meta Quest, els cinèfils podran veure al detall com desfilen en arribar a la gala per la catifa roja actors i directors a través d’una experiència immersiva en realitat virtual.

Un set especial servirà de preàmbul d’entrada a la cerimònia, on el fotògraf Pape Waisman retratarà als guanyadors i convidats, imatges que es podran veure en el compte d’Instagram de l’Acadèmia de Cinema.

D’altra banda, Cate Blanchett ha arribat aquest dissabte al Palau de les Arts de València i ha parlat de la seua trajectòria i del seu amor pel cinema hispà en una roda de premsa envoltada d’expectativa.

Hores abans de rebre aquesta nit el Goya Internacional en la 36 edició d’aquests premis, l’actriu australiana ha aparegut, a l’hora prevista, en una sala del Palau decorada amb un enorme mural de bous, on ha respost amb elegància i educació a totes les preguntes que se li han plantejat.

Encara que no ha tingut cap problema a ser escarida i fins a tallant en ser preguntada per la seua experiència a les ordenes de Woody Allen o per la imatge que ha donat de freda i calculadora en alguns dels seus films.

“Espere que la gent sàpia que soc una actriu i que no soc així”, ha afirmat sense desdibuixar el seu somriure.

En només 30 minuts va tindre temps per a lloar no sols a Pedro Almodóvar (amb qui treballarà en el seu pròxim projecte), també a Guillermo del Bou (ha participat en “El carreró de les ànimes perdudes”) i a Alfonso Cuarón, amb el qual està en ple rodatge.

Són alguns dels grans directors amb els quals ha treballat, a més de Todd Haynes, de qui ha elogiat la seua manera de ficar-la en personatges tan dispars com Bob Dylan o Carol.

Calmada i amb un control perfecte en les seues respostes, ha aprofitat en un parell d’ocasions les preguntes dels periodistes per a assegurar divertida que el Goya és el millor premi de la seua carrera i destacar que l’Acadèmia de Cinema espanyol haja pensat en ella per a rebre el primer Goya internacional.

L’únic moment tibant ha sigut quan li van preguntar per la seua col·laboració amb Woody Allen en “Blue Jasmine”, que li va valdre un dels seus dos Óscar. Ha girat lleugerament el gest i s’ha limitat a constatar que havia treballat amb el director novaiorqués.

A penes uns segons abans de recuperar el somriure i el to elegant, ni tan sols ha tingut objeccions a reconéixer que ja té “una edat” que li permet parlar de la seua trajectòria, encara que també s’ha mostrat convençuda que ha encara molt a oferir en el futur com a actriu.

Aquesta nit, l’actriu tornarà al Palau de les Arts, aquesta vegada com la gran estrela convidada de la gala, i serà la protagonista de la catifa roja, on sempre enlluerna pel seu estil, encara que tindrà dures competidores, com Penélope Cruz. Alicia García de Francisco.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia