(EFE) La Policia Nacional ha detingut a 15 persones a València, Paterna, Madrid i Aranjuez per, suposadament, extorsionar a desenes d’usuaris de pàgines web de contactes sexuals, als qui exigien “compensacions” per haver-los fet perdre el temps amb l’amenaça d’informar els afins d’aquests contactes.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, s’han esclarit 32 denúncies i l’import defraudat aconsegueix més de 45.000 euros.

Els detinguts són tretze homes i dues dones d’entre 17 i 37 anys, 12 han sigut detinguts a València, una en la localitat valenciana de Paterna, una a Madrid i una altra a Aranjuez.

Les investigacions es van iniciar a l’agost del 2021 arran d’una denúncia i després de nombroses perquisicions els policies van esbrinar que el grup criminal estava enclavat a València i voltants, mentre que les víctimes eren residents en qualsevol punt de la geografia espanyola.

Les víctimes contactaven a través d’internet a anuncis falsos preguntant per serveis d’índole sexual, i uns dies després rebien missatges de números desconeguts a través d’una aplicació de missatgeria instantània, on el “suposat cap” de les xiques, que manifestava ser d’algun país de l’Est, els amenaçava i els exigia “compensacions”.

Les víctimes, unes, per a evitar problemes i que els seus afins no saberen que havien contactat amb prostitutes, i altres, per temor a un risc real per a la seua vida o la de la seua família, accedien al pagament mitjançant transferències bancàries, han informat les mateixes fonts.

En el transcurs de les investigacions, els agents van esbrinar que els capitostos del grup haurien tingut problemes entre ells per a obtindre els diners, i que tres haurien retingut en contra de la seua voluntat a un altre amb la finalitat que fora a un caixer automàtic a traure els diners que pel que sembla els devia, sent detinguts a més com a presumptes autors d’un delicte de detenció il·legal.

Els detinguts, tretze d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia