(EFE) La Comunitat Valenciana crearà aquest any 250.000 noves ocupacions indefinides amb els canvis introduïts pel Govern en la normativa laboral i al dinamisme de l’economia, segons es desprén de l’estudi realitzat per la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques, dependent de Presidència de la Generalitat Valenciana.

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha destacat aquest dissabte que el cicle de creixement de l’ocupació permetrà que la Comunitat Valenciana aprofite millor la reforma i cree el 12,5% de les noves ocupacions indefinides d’Espanya, per damunt del PIB autonòmic.

“En la Comunitat Valenciana estem en una època d’expansió econòmica, el creixement econòmic en el 2021 ha sigut d’un 6,1% del PIB que és el major en les últimes tres dècades i a més superior a la mitjana del conjunt d’Espanya (5%)”, ha afegit Berenguer.

Aquesta situació, ha agregat, ha tingut un impacte fonamental en les dades d’ocupació i en 2021 en la Comunitat Valenciana s’han creat 220 ocupacions cada dia, ” la major creació d’ocupació dels últims 15 anys”.

En aquest escenari de dinamisme, la reforma laboral “arriba en un excel·lent moment per als nostres treballadors perquè afavorirà que les noves ocupacions que es ja estan generant siga de major qualitat en benefici de la seua estabilitat, en reduir la temporalitat”, ha asseverat la responsable d’Anàlisi i Polítiques Públiques.

L’informe, realitzat per la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques, apunta al fet que, amb una previsió de creixement de l’ocupació del 4% per a la Comunitat Valenciana (segons BBVA Reseach) i de reducció de la temporalitat dels contractes del 17% que fixa el consens dels economistes, en 2022 prop de 178.000 contractes que actualment són temporals es convertiran en fixos, mentre que al voltant de 71.000 noves ocupacions seran directament indefinits.

L’informe també assenyala que en la Comunitat Valenciana hi ha 31.144 treballadors i treballadores subjectes a convenis d’empresa que, en el cas que tinguen condicions inferiors als convenis sectorials, s’hauran d’actualitzar, la qual cosa beneficiarà als empleats.

Berenguer ha destacat que aquest volum de creixement de l’ocupació estable en la Comunitat Valenciana serà superior al que es registrarà a Espanya.

“Al ser la nostra previsió de creixement superior a la mitjana d’Espanya, el comportament de l’ocupació també serà millor”, ha precisat, al mateix temps que ha assenyalat que “la nostra estimació és que dels primers 1.986.300 nous contractes estables que es generaran a Espanya amb la nova normativa laboral, el 12,5% es crearan la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un pes major que el que correspondria al PIB autonòmic”.

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques ha recordat, a més, que aquest passat mes de gener, primer en el qual ja estava en vigor la reforma, el nombre de contractacions indefinides en la Comunitat Valenciana va créixer un 36% respecte al mes anterior.

“Això -ha conclòs- posa de manifest els efectes positius d’una nova normativa que va en la línia de les polítiques del Consell de lluitar contra el treball precari i aconseguir millorar la qualitat de l’ocupació en la Comunitat Valenciana”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia