El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que hui dilluns, 14 de febrer, es presentarà una actualització del protocol de festes per a adaptar-lo a la situació epidemiològica actual i a la normativa vigent.

Així ho va indicar dijous passat, 10 de febrer, el President de la Generalitat després de mantindre una reunió de treball en el Palau de la Generalitat Valenciana amb la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno, i la subdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha.

El President va subratllar que la trobada, en el qual es va analitzar la situació actual de la crisi sanitària, ha permés constatar que “la pandèmia accelera el seu descens”, amb una reducció d’hospitalitzacions i d’ocupació en UCI, “però encara és letal”. La reunió va tindre lloc per a “anar treballant” en les recomanacions que la Generalitat Valenciana pretén establir en els municipis en les pròximes festes, davant la proximitat de les festivitats de les Falles i la Magdalena.

Partint d’això, Ximo Puig va subratllar que, a través de les recomanacions generals en les quals treballa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es busca oferir un “marc comú” per a tots els ajuntaments que tinguen festes.

Davant l’absència de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per una malaltia lleu que li manté allunyada de l’activitat institucional, Puig es va reunir amb Navarro i els diferents directors generals i tècnics de Salut Pública per a realitzar recomanacions als ajuntaments de com procedir en les pròximes setmanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia