(EFE)  La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha destacat aquest diumenge “l’aposta decidida de la Generalitat per garantir l’atenció financera en els xicotets municipis”, amb la instal·lació de 276 caixers automàtics, dels quals ja s’han posat en marxa 41.

Referent a això, Segarra ha assegurat que “la Generalitat és pionera en la lluita contra l’exclusió financera” i ha explicat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera comunitat autònoma “a establir un acord amb una entitat bancària com és CaixaBank per a la instal·lació de 135 caixers automàtics en 124 poblacions que no comptaven amb serveis bancaris bàsics, la qual cosa ha suposat una inversió per part del govern valencià de 7,8 milions d’euros”.

En un comunicat, Segarra ha destacat la importància d’aquesta mesura per a millorar la qualitat de vida de les persones i ha assegurat que cadascun d’aquests caixers suposa una inversió directa de la Generalitat de 58.000 euros en aquests municipis.

Segons la directora general d’Avant, encara que alguns ja estan en funcionament, els diferents caixers s’aniran activant gradualment “tan prompte com s’obtinguen les autoritzacions preceptives”.

Dels 41 caixers que ja estan instal·lats 12 pertanyen a la província de Castelló, 27 a València i 2 a Alacant.

Així mateix, el Consell ha formalitzat recentment un acord amb la Societat Estatal de Correus i Telègrafs que permetrà ampliar aquesta xarxa de caixers automàtics, creada per la Generalitat, amb la incorporació d’altres 141 nous caixers vinculats a Correus.

Del total dels 41 caixers ja instal·lats, 12 es troben a la província de Castelló, concretament a Vallibona, Alcudia de Veo, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Castellnovo, Fuentes de Ayódar, Geldo, Ludiente, Vall de Almonacid, Algimia de Almonacid i Matet.

A la província de València han sigut instal·lats 27 caixers, en els municipis d’Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algímia d’Alfara, Gátova, Petrés, Torres Torres, Borboto, Almoines, Benicolet, Benirredrà, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Pinet, el Real de Gandia, Salem, Benagéber, Calles, Chera, Chulilla, Dos Aguas, Millares, Sot de Chera, Teresa de Cofrentes, Zarra, Torrebaja, Guadasséquies i Castielfabib.

Finalment, a la província d’Alacant s’han instal·lat dos caixers en les localitats de Quatretondeta i Ràfol d’Almúnia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia