La primera jornada del programa Oportunitats UE tindrà lloc a Bétera demà dijous, 17 de febrer. En aquesta iniciativa participaran 50 joves del municipi, els quals tindran l’oportunitat de conéixer en profunditat el món laboral i les oportunitats que Europa ofereix a la joventut. Per aquest motiu, el consistori ja està preparant aquesta primera jornada.

Aquest projecte ha sigut possible amb una subvenció europea rebuda per a posar en contacte als més joves del municipi amb empresaris i treballadors, amb la finalitat d’oferir-los una àmplia visió de les diverses oportunitats laborals existents tant a nivell local com europeu.

Aquestes Activitats de Participació Juvenil, que s’emmarquen en el Programa Erasmus+, també promouen, impulsen i faciliten la participació dels joves en la vida democràtica d’Europa a nivell local, regional, nacional i europeu. Per això, el projecte té quatre etapes al llarg dels pròxims mesos: planificació, preparació, execució i seguiment.

Aquest dijous 17 de febrer, es desenvoluparà la primera activitat “Oportunitats de Formació i Ocupabilitat”, que comptarà amb la participació de joves de Bétera entre els 14 i els 25 anys així com amb experts en formació, Unió Europea i empresaris locals i regionals que donaran a conéixer de prop el món laboral oferint una nova perspectiva del futur professional.

El pròxim 24 de març tindrà lloc una nova jornada. Amb el títol “Casos d’Èxit i Experiències Personals” els joves de Bétera tindran l’oportunitat de conéixer en primera persona les experiències viscudes i reeixides d’empresaris i joves emprenedors , compartint aqueixes vivències i acostant-les d’una manera més personal als joves.

El 15 de setembre, Bétera també acollirà la jornada “Compartint Experiències” on els participants tindran l’oportunitat de compartir les seues experiències i conclusions d’aquest projecte amb la resta de la joventut de Bétera, involucrant a altres joves i animant-los a ser part activa d’aquest projecte europeu.

Així mateix, a aquestes jornades cal afegir la jornada que se celebrarà a Brussel·les.  “Oportunitats Internacionals” es basa en una visita a la capital europea del grup de joves participants per a poder conéixer, a través d’experiències personals i d’empreses internacionals, les oportunitats laborals que existeixen a l’estranger per a joves, especialment en l’àmbit de la Unió Europea. Així mateix, la visita a les principals institucions europees amb seu a Brussel·les afavorirà la integració europea en la joventut del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia