Dos agents de la Policia de la Generalitat Valenciana, que estaven de servei en el dispositiu de seguretat desplegat amb motiu de la celebració dels Premis Goya a València, el passat cap de setmana, van evitar que el divendres 04 de febrer  una dona d’uns 45 anys d’edat es precipitara des d’un dels murs de l’antic llit del riu Túria, a l’entorn del Palau de les Arts de València.

Així ho ha informat en nota de premsa la mateixa Generalitat Valenciana.

La unitat policial es trobava fent tasques nocturnes de vigilància i control en la zona quan va ser alertada per personal del complex operístic que una dona amenaçava amb llançar-se des d’un dels murs de contenció, a uns 12 metres d’altura. La ràpida actuació dels dos agents va permetre interceptar en l’aire a la dona, que ja havia iniciat el seu llançament. Posteriorment, va haver de ser atesa per mitjans sanitaris i traslladada a un centre hospitalari.

Els dos agents compten amb més de 20 anys de servei en la unitat de Policia Nacional adscrita a la Generalitat. Han rebut diverses condecoracions per actuacions destacades durant les seues trajectòries professionals en l’àmbit de la seguretat pública, protecció d’autoritats i en emergències com la DANA.

La Generalitat compta amb un Pla de Prevenció del suïcidi, gestionat per la Conselleria de Salut i Sanitat Universal (consultar ací).

Les veus expertes asseguren que la majoria de persones que se suïciden mostren senyals d’avís prèviament. En cas de patir pensaments d’aquest tipus, la població té a la seua disposició diversos recursos com el telèfon d’atenció en crisi +34 717 003 717. També poden acudir al centre d’urgències hospitalàries més pròxim o posar-se en contacte amb el telèfon de l’esperança a València (963 916 006), Alacant (965 131 122) i Castelló (964 227 093). Si es presencia una situació de risc és necessari telefonar al 112 de manera immediata.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia