(EFE) L’economia de la Comunitat Valenciana acumularà un creixement pròxim al 16% en el trienni 2021-2023 i una reducció de la taxa d’atur que quedarà al final del període en el 12% gràcies a la creació de 168.000 llocs de treball de mitjana anuals, segons l’últim informe de BBVA Research per a la regió.

Les estimacions apunten a un creixement del PIB en 2021 del 5,4% gràcies a la millora del turisme nacional, el dinamisme del consum privat i la creació d’ocupació, que se suavitzaria en 2022 al 5,2% i una mica més en 2023, fins al 5%.

Per a l’any en curs, el control de la pandèmia amb una sisena ona de menor cost econòmic que les anteriors, l’estalvi acumulat de les llars, l’execució dels fons europeus i la normalització progressiva dels colls de botella i de l’encariment dels preus de l’energia permetrà continuar amb el creixement econòmic, si bé riscos com la inflació, una desacceleració brusca de la Xina o una intervenció militar a Ucraïna podrien fer malbé aquesta evolució.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia