Les festes de Carnestoltes tornen a Bétera aquest mes de febrer.

Carnestoltes és una estació festiva que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern, durant el mes de febrer. El carnestoltes implica típicament una celebració pública. Se celebra en la majoria dels països cristians.

Aquest esdeveniment està relacionat en molts casos en celebracions religioses, és un festeig públic que pren lloc principalment en el període de Quaresma del calendari cristià.

Demà dissabte, 19 de febrer, l’Associació de Veïns de la Urbanització Mas Camarena ja ha organitzat una desfilada.

De 17.30 a 19.00 hores, a ritme de batucada, els xiquets i xiquetes recorreran tota la urbanització fins a arribar al Club Social on s’atorgaran els premis a les millors disfresses individuals i en grup. Aquesta pretén ser una vesprada plena de diversió que estarà acompanyada d’un bon xocolate calent per a tots els joves participants.

Però açò serà només l’aperitiu. Doncs, a gran escala, el pròxim divendres 25 de febrer la localitat tornarà a celebrar el colorit típic de Carnestoltes als carrers del municipi en una desfilada. L’any passat no es va poder celebrar i enguany tornarà amb més força. L’animació, la música, l’ambient festiu i el color seran els principals protagonistes de la citada vesprada.

No obstant, cal indicar que es seguiran totes les mesures sanitàries oportunes per a celebrar un Carnestoltes segur, amb prudència i responsabilitat.

La música d’una xaranga i el ritme d’una batucada donarà el senyal d’inici d’una desfilada que eixirà de l’Albereda a les 17.30 hores i recorrerà diversos carrers de Bétera fins a arribar a l’edifici de Casa Nebot on el jurat farà lliurament dels premis a les millors disfresses de la vesprada.

Com cada any, des de fa ja sis edicions, el departament municipal de Festes de Bétera ha posat en marxa el Concurs d’Antifaços que ja s’ha comunicat a tots els centres educatius del municipi perquè animen a l’alumnat a participar.

Els premis d’aquest concurs, que ompli l’àrea de Festes de preciosos antifaços entre els quals es tria el millor, s’entregaran el mateix divendres en finalitzar la desfilada de disfresses en l’edifici de Casa Nebot.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia