Com ja hem comentat en altres publicacions, Bétera va acollir el passat dijous, 17 de febrer, la primera de les jornades del projecte europeu Oportunitats-UE. Aquest programa, posat en marxa des de l’àrea municipal de Joventut, pretén acostar la formació i l’ocupació a la joventut de la localitat amb la finalitat d’orientar als joves en el seu futur i encaminar la seua trajectòria laboral. Es tracta d’un projecte cofinançat per la Unió Europea que s’emmarca dins del programa Erasmus + i que promou, impulsa i facilita la participació dels joves així com la possibilitat d’enriquir-se en el món laboral.

Tal i com s’informa des del web municipal oficial de la població, adolescents d’entre 14 i 25 anys van participar en aquesta primera jornada, centrada en les oportunitats de formació i ocupabilitat.

L’esdeveniment va donar inici a l’auditori de la Casa de la Cultura a les 18.00 hores.

En aquesta jornada també va participar el director de Fons Europeus, Juan Viesca, qui va remarcar “les possibilitats laborals a Europa”.

La primera ponència de la vesprada va ser a càrrec del conegut psicòleg, David de Cubas, qui va animar als assistents a emprendre amb una ponència titulada “Els teus poders per a emprendre”.

Seguidament, va pujar a l’escenari el veí i empresari local, Ramón Morla, de More Holstein qui va descobrir a tots els joves la seua experiència més pròxima de com una experiència transnacional li va fer canviar la seua idea de negoci i va convidar als participants a viatjar per a enriquir-se.

Jose Martínez, de DI Factory Automation Siemens B.D. Siemens Llevant, va tancar la vesprada. Aquest, va posar de manifest les grans necessitats de capital humà així com la digitalització i la innovació que tenen les grans indústries com Siemens.

En finalitzar la jornada els joves participants, entre els quals es trobaven els Corresponsals Juvenils, van comentar les impressions d’aquesta jornada.

El projecte europeu Oportunitats UE continuarà a Bétera amb dues jornades més. La següent jornada tindrà lloc el pròxim 24 de març. Amb el títol “Casos d’Èxit i Experiències Personals” es donarà a conèixer en primera persona les experiències viscudes i reeixides d’empresaris i joves emprenedors. L’altra jornada, anomenada “Compartint experiències”, se celebrarà el 15 de setembre. En ella, els participants tindran l’oportunitat de compartir les seues experiències i conclusions d’aquest projecte.

A més a més, entremig d’aquestes dues jornades, els joves participants tindran la possibilitat d’assistir a un viatge que es desenvoluparà a Brussel·les. Així, aprendran sobre les oportunitats que s’ofereixen des d’Europa i podran conéixer les Institucions Europees.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia