(EFE) Una empresa, nascuda de les aules de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha creat una innovadora tecnologia que mesura la salut auditiva, ja que és capaç d’equalitzar el so dels auriculars de forma personalitzada i evita així als seus usuaris possibles riscos derivats d’un excés de volum.

HealthEar‘ es compon d’un sensor que els fabricants d’auriculars i audiòfons podran adquirir per a implementar-lo en els seus productes i oferir així la possibilitat als seus clients de fer un ús responsable d’aquesta mena de dispositius electrònics, augmentant l’experiència d’usuari.

Més de 1.100 milions de persones estan en risc de patir pèrdues auditives discapacitants derivades d’un ús inadequat d’auriculars, segons han informat fonts de la institució acadèmica.

El sensor dissenyat emet tons sonors i recull els seus ressons “mitjançant una tècnica similar a les timpanometries o audiometries utilitzades en la pràctica clínica habitual”, explica Javier Silva, director executiu i cofundador de l’empresa creadora d’aquesta tecnologia.

Després de captar aquests ressons, el dispositiu fa una sèrie d’anàlisi mitjançant els quals es caracteritza com viatja el so a través de les oïdes de l’usuari.

“Obtindre valors específics de cada usuari ens permet realitzar un ajust personalitzat del so a manera d’equalitzador perquè l’usuari obtinga el major benefici sense perjudicar la seua salut auditiva”, apunta Silva.

A més d’aquesta equalització personalitzada, “mitjançant l’anàlisi d’aquests valors i al costat d’un històric del mateix usuari, som capaços d’avaluar l’existència d’una transmissió anormal, que pot suposar en un major risc per a l’usuari”, afig.

L’ús d’auriculars és una de les causes principals al risc que presenta la humanitat d’enfrontar-se a pèrdues auditives discapacitants.

Així ho indica l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en el seu últim estudi de 2021, on indica que un total de 2.500 milions de persones patiran una pèrdua auditiva per a l’any 2050 i 700 milions d’elles necessitaran algun tipus de rehabilitació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia