El passat dissabte, 19 de febrer, la Falla Gran Via del Sud va posar punt final a l’agenda de les presentacions de les diferents comissions de la localitat. Enguany, de les cinc comissions, tres han sigut les que han realitzat presentació. Passaven uns minuts de les 17.30 hores quan les falleres i fallers arribaven a l’auditori de la Casa de la Cultura de Bétera, encapçalats pel seu estendard.

Els quatre màxims representants d’aquesta comissió són Marta, Karen, Maties i Vicente Manuel (conegut per tots amistosament com ‘Rullo’), els qui havien d’haver exercit el seu regnat en el 2020 però no va poder ser a causa de la pandèmia provocada pel Covid-19.

 José Gelde i GranellYaiza del Pino i Garañana van ser les falleres encarregades de presentar al grup infantil de la comissió, així com de conduir la primera part de l’acte. Abans d’aparéixer davant l’escenari, una veu en off va relatar una història sobre aquesta comissió i aquesta etapa viscuda.

Una vegada  José i Yaiza van aparéixer a escena, en primer lloc, van donar pas a la nostra Reial Senyera i, seguidament, a l’estendard de la Falla Gran Via del Sud. Una vegada col·locats en l’escenari aquests dos emblemes, va ser el torn de cridar al President Infantil, Maties Marqués i Durán. Posteriorment, va ser nomenada la Fallera Major Infantil, Karen Ibáñez i Martínez.

Karen va fer-li entrega a Maties del seu faixí com a president i Maties va imposar-li a Karen la banda de Fallera Major Infantil i va entregar-li un ram de flors.

Per a continuar amb l’acte, les dues presentadores van cridar a les xiquetes i xiquets de la comissió, els quals van pujar a l’escenari vestits de falleres i fallers. Una vegada el grup d’infantils ja estava dalt l’escenari,  José i Yaiza van dedicar unes paraules especials a Karen i Maties.

Després d’aquesta primera part, els allí presents també van poder escoltar una altra veu en off per a contextualitzar l’ocasió. Seguidament, Paola Valerio i PastorJavier Herrero i Muruaga eren els encarregats de presentar a l’agrupació adulta de la Falla Gran Via del Sud, així com de conduir la segona i última part de l’acte.

En primer lloc, es va nomenar al President de la falla, Vicente Manuel Miret i González. Després, va ser el torn de cridar a la Fallera Major, Marta Piá i Vila. El president va imposar-li la banda de Fallera Major i li va fer entrega d’un ram de flors.

Seguidament, va arribar el moment de cridar a les falleres i fallers del grup d’adults de la comissió, els quals van pujar dalt l’escenari vestits amb la indumentària tradicional. Altres membres de la comissió, van preferir vestir-se amb la brusa de faller i estar ajudant en tota l’organització de l’acte i donar ànims als seus companys i amics des del pati de butaques.

Una vegada el grup d’adults també estava ja dalt l’escenari, Paola i Javi van dedicar unes paraules especials a Marta i “Rullo”. En seure al seu lloc, es va alçar el teló i els allí presents van poder contemplar una bonica estampa de la comissió.

Posteriorment, els presentadors van donar pas al mantenidor de l’acte, Emilio Pacho i Sorlí. Aquest jove periodista va oferir unes magnífiques paraules per a cada màxim representant de la que ha sigut durant molts anys també la seua falla, així com per a la comissió i el Món faller en general. En el seu discurs no va faltar detall i també va oferir un reconeixement al sector sanitari que ha estat al peu del canó durant aquesta etapa de pandèmia.

Després d’una foto de família dels màxims representants amb el mantenidor, les dues Falleres Majors van col·locar el seu corbatí a l’estendard de la seua falla. La comissió, va obsequiar als màxims representants 2022 una foto dels quatre junts. “Rullo” també va tindre un reconeixement de la seua Falla, amb paraules d’agraïment per tot el seu treball durant els més de 20 anys com a President i se li va fer entrega d’un detall.

Rullo” va oferir també unes boniques i emotives paraules per a eixa Falla en la que duu tota una vida com a faller.

Qui també van tindre un detall de la seua Falla van ser els presentadors, per la seua dedicació.

Per a finalitzar l’acte també es va rebre als màxims representants d’altres comissions del municipi i a Junta Local Fallera, encapçalada per les Falleres Majors de la localitat, Mª Ángeles Valls i Aparísi i Carla López i Capella.

En definitiva, un acte molt esperat per la Falla Gran Via del Sud, on no va faltar cap detall.

Demà, us oferirem un vídeo amb un resum d’aquesta presentació.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia