(EFE) La Comissió Interdepartamental de la Generalitat Valenciana per a la prevenció i actuació davant la covid-19 es reunirà hui  dilluns, 21 de febrer, per a analitzar la situació de la pandèmia i amb l’objectiu de relaxar les restriccions actuals, entre elles, l’exigència de l’anomenat passaport covid.

La Generalitat Valenciana va prorrogar fins al 28 de febrer l’exigència d’aquest certificat covid per a entrar a l’interior de determinats locals hostalers, d’oci i sociosanitaris, en considerar que és mesura “útil” destinada a tindre espais “el més segurs possibles” i persones “protegides”.

Aquest passat dimecres, 16 de febrer, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, avançava que en la comissió interdepartamental s’estudiarà l’obertura de les restriccions, la desacceleració de les quals és “imparable”.

Així, aquesta previst que la Generalitat Valenciana no prorrogue l’exigència del passaport covid per a accedir a tots els locals d’hostaleria i restauració de la Comunitat Valenciana i a gimnasos, cinemes, circs, instal·lacions esportives i seus festeres en els quals es consumisca beguda o menjar.

Cal recordar que, l’exigència del passaport covid per a accedir a determinats establiments va entrar en vigor a les 00.00 hores del passat 04 de novembre en la Comunitat Valenciana, després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

Aquest és un document que certifica que s’ha rebut la vacunació completa contra la covid, o que s’ha superat la malaltia en els últims sis mesos, o que es té una prova diagnòstica negativa (PCR en les últimes 72 hores o test d’antígens de 48 hores).

Aquest es pot descarregar en el mòbil des de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, o imprimir-ho, o sol·licitar-ho en el centre de salut.

De moment, cal mostrar-ho -en paper o en el mòbil- al costat de la identificació personal (DNI o passaport) en els locals que estan obligats a demanar-ho, que compten en l’entrada en una zona visible un cartell que informe que es requereix el passaport per a accedir i que no conservaran les dades personals.

Els locals comproven si el certificat presentat és vàlid escanejant el codi QR mitjançant una aplicació gratuïta (CovidCheck.Iu), i si les dades personals del certificat coincideixen amb el document d’identificació de la persona.

Aquest passaport s’exigeix en:

– Locals de restauració amb aforaments de més de 50 persones: cafés, bars i cafeteries, restaurants, salons de banquets, establiments públics situats en zona marítim-terrestre i saló-lounge.

– Locals d’oci i entreteniment amb aforaments de més de 50 persones: discoteques, pubs, sales de festes, sales de ball, ciber-cafés i establiments d’exhibicions de contingut eròtic.

– Espais dedicats a activitats recreatives i d’atzar amb servei de restauració: casinos de joc, sales de bingo, salons recreatius de màquines d’atzar tipus A i B, salons de joc, així com en tómboles i salons cíber i similars.

– Esdeveniments i celebracions de més de més 500 persones on no sempre es puga emportar la màscara

– Visites a hospitals (quan es permeten) i a residències de serveis socials tant públiques com privades.

Queden exceptuats d’aquesta mesura, els menjadors (no cafeteries) de centres docents d’ensenyament reglat, respecte de l’alumnat i professorat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia